USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скасовані станції та потяги: прозвітували про залізничні реалії на Волині

10 Березня 2020 18:05
Скасовані потяги, що курсували до Києва та польського Хелма, ліквідовані станції, а також заплановані електрифікація та розбудова колій – таке сьогодення залізничних перевезень у Волинській області.

Про це йшлося 10 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення про пасажирські перевезення залізничним транспортом в області.

Як повідомлено, на Волині нараховується 34 залізничні станції. Основні транспортні вузли – Ковель і Ківерці.

Минулого року для покращення сполучення між Луцьком і Львовом було додатково призначено курсування швидкісного приміського поїзда Ківерці–Львів у складі чотирьох вагонів замість одного вагону рейкового автобусу, який і досі продовжує своє курсування.

На численні прохання волинян «Рівненська дирекція залізничних перевезень» направила клопотання до АТ «Укрзалізниця» щодо встановлення зупинки пасажирського поїзда №142/141 Львів–Київ–Бахмут на станції Повурськ. Також додатково направлено клопотання щодо встановлення курсування додаткового поїзда сполученням Ковель–Київ замість відміненого поїзда Ковель–Москва. Проте питання досі залишається невирішеним.

Із вересня 2019 року встановлено курсування рейкового автобусу в складі двох вагонів за маршрутом Ковель–Ізов.

«Електрифікація дільниці Ковель–Ізов–Держкордон протяжністю 81 кілометр є одним із пріоритетних інфраструктурних проєктів, його реалізація дозволить покращити вантажні перевезення між Україною та Польщею. На цю дільницю припадає 90% залізничних перевезень між Україною та Польщею. Завдяки електрифікації потік вантажів на цьому напрямку буде іненсивнішим, дозволить зменшити експлуатаційні витрати та спростити технологію організації руху вантажних поїздів. Усе це суттєво збільшує транзитний потенціал Волинської області», – наголошено в тексті звіту.
Також було добудовано нові під’їзні колії по станції станції Звиняче, Олика для ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», заплановано будівництво додаткової під’їзної колії по станції Гнідава, по станції Несвіч-Волинський для ТзОВ «Турія-Агро» планується будівництво станційної колії, по станції Ягодин для ТОВ «Автоком» побудовано нову під’їзну колію з можливістю використання широкої та вузької колій. Для організації відвантаження продукції проводиться робота по включенню станцій Волинської області в перелік маршрутних станцій. Так, уже включено станції Олика, Володимир-Волинський, Гнідава.

Серед негативних тенденцій – закриття залізничних станцій Повурськ, Люблинець-Волинський, Троянівка, включення у список малодіяльних для здійснення вантажних операцій станцій Горохів, Сенкевичівка, Голоби, Вижва, Рожище, Камінь-Каширський, Заболоття.

Окрім того, наприкінці 2017 року «Укрзалізниця» як нерентабельний відмінила потяг «Столичний експрес» №768 Ш Луцьк–Київ, №767 Ш Київ–Луцьк, який курсував через Рівне. Із червня 2019 року відмінено міжнародні пасажирські потяги №751/752 сполученням Здолбунів–Хелм і №753/754 Ковель–Хелм «у зв’язку з відсутністю узгодження технічних питань із польською стороною».

Зараз між Україною та Польщею досі не врегульоване питання щодо звільнення від стягнення польською митницею податку за перевезення дизельного палива в баках потяга сполученням Здолбунів–Ковель–Хелм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Доктор Шацький 33 см Показати IP 10 Березня 2020 18:36
Закономiрна тенденцiя - у державi усе валиться ...
Грета Тумблер Показати IP 10 Березня 2020 22:31
На воли, волиняни! Рятуйте екологію. І лампочка Ілліча має бути декомунізована!
Петро Показати IP 11 Березня 2020 08:40
Нема аеропорту, то навіщо вам ж/д вокзал? Кахфе можна відкрити.., або фаворит-лото в прихватизованому приміщенні
ага до Петро Показати IP 11 Березня 2020 13:52
за аеропорт уже всі забули, з поізда пересіли на не дешеві маршрутки-але комусь так вигідно
Oleg S. Показати IP 11 Березня 2020 22:38
Найбільш вигідно знищення залізничного сполучення чинушам з Мінтрансу . Автоперевізники щодня заносять кеш , аби такі міста як Ковель , Луцьк , Рівне , Житомир , Чернігів , Черкаси , Біла Церква їздили фанерними Богданами , та іншим китайським зламом замість залізниці . Поїзди що їздили Хелм Гройсман заради показухи забрав на Бориспіль - аеропорт .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus