USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Схема з дзвінком про ДТП: у Луцьку шахрая, який виманив у жінки 39 тис. грн, посадили на 1,5 року

30 Вересня 2023 09:37
В обласному центрі Волині судили шахрая, який за допомогою відомої шахрайської схеми, коли до потерпілих телефонують і повідомляють, що їхня близька людина потрапила у ДТП, виманив у жінки майже 39 тисяч гривень.

З вироку Луцького міськрайонного суду відомо, що шахрай Дмитро Ц. діяв з невстановленою особою. Останній 28 червня зателефонував на стаціонарний номер потерпілої, назвавшись лікарем. Він повідомив жінці, що її донька нібито потрапила у ДТП, тож їй потрібна операція вартістю 40 тисяч гривень. Невстановлений шахрай також сказав, що гроші потрібно буде передати іншій особі, яка, своєю чергою, передасть їх за призначенням до лікарні в Львові.

Читати ще: «Донька потрапила у ДТП»: на Волині шахрайка виманила у жінки понад 160 тис. грн

Після цього Дмитро Ц. прибув за адресою проживання потерпілої, отримавши від неї тисячу доларів та дві тисячі гривень, тобто загалом 38 тисяч 568 грн.

Дмитро Ц. знав, що жодної операції ніхто проводити не буде. Це він підтвердив і під час розгляду справи, визнавши свою вину. Шахрай розповів, що злочин вчинив спільно зі знайомим, з яким раніше відбував покарання. Дмитро Ц. частково відшкодував збитки потерпілій – віддав 33 тисячі 832 гривні.

Суд, врахувавши усі обставини, призначив шахраю покарання у виді одного року та шести місяців позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus