USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Схуд на 40 кілограмів»: мама звільненого з полону волинянина розповіла про першу розмову з сином

23 Вересня 2022 21:23
Мама 26-річного бійця-азовця Володимира Лучка розповіла про першу телефонну розмову з сином. 21 вересня жінка дізналася, що її син повертається з чотиримісячного полону.

Про це повідомляє Суспільне.

«До початку повномасштабної війни син працював за кордоном. Військового досвіду раніше, – каже Оксана Лучко, – не мав. Повернувся в Україну та сказав рідним, що буде волонтерити».

Читати ще: «Жити буду!»: звільнений азовець з Волині намагається жартувати попри жахіття, пережиті у російському полоні

«Насправді ж пішов у військо. Шостого квітня він написав мені останнє повідомлення і сказав, що в нього все добре. Далі я набирала, писала, а відповіді не отримала», – говорить жінка.

Читати ще: Звільнення з полону захисників «Азовсталі»: перша реакція родичів

Як потім їй стало відомо,1 квітня син поїхав в Маріуполь.
«Їх відправляли туди вертольотами. Він знав, що летить туди в один бік та які можуть бути наслідки. Я його зараз питаю, чи зробив би зараз по-іншому, він каже, що ні: «Я б зробив так само навіть і не думаючи», – розповідає Оксана Лучко.
Опівночі 21 вересня, каже жінка, почула новину про обмін полоненими. У списках побачила ім’я та прізвище сина. Кілька разів їх перечитувала, щоб впевнитися, чи немає помилки. Пів на четверту ночі до неї зателефонував син з незнайомого номера. Оксана Лучко каже, що одразу впізнала його голос.

«Вов, де тебе можна знайти, на якій фотографії?», а він каже, щоб не шукала, бо не впізнаю. Там схуд більше як на 40 кілограмів», – розповідає мама Володимира Лучка.

Російські військові, каже жінка, давали на добу 100 грамів води й 200 грамів їжі.
Володимир Лучко до російського полону
Володимир Лучко до російського полону
Оксана Лучко говорить, що зараз син на реабілітації, його повернення чекає родина та все село Борохів, де Володимир жив та навчався у школі.

Читати ще: З полону обміняли захисників «Азовсталі»: серед них «Пташка» і глава поліції Маріуполя

З його класу нині ще четверо випускників перебувають на фронті, – говорить директор школи Григорій Ковальчук.

21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових «Азову». Обмін відбувся у Чернігівській області. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина. Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 – бійці «Азову».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus