USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки автівок за 3 місяці оформили за нульовим розмитненням на Волинській митниці

1 Липня 2022 09:03
У межах Волинської митниці впродовж трьох місяців дії закону про нульове розмитнення 55 тисяч власників автівок скористалися цим правом. Більша частина машин були оформлені на внутрішньому митному посту у Луцьку.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Зі слів речниці Волинської митниці, люди отримали пільг від держави відповідно до Закону про нульове розмитнення на понад шість мільярдів гривень.

За словами Сергія Томчука, заступника начальника регіонального сервісного центру, із 1 квітня цього року і донині кількість охочих зареєструвати своє авто зросла утричі.

«Якщо за такий самий період минулого року було надано 6 935 послуг по реєстрації транспортних засобів, то на сьогодні за три місяці дії закону – 20 643 послуг було надано за реєстрацію транспортних засобів», – говорить заступник начальника регіонального сервісного центру Сергій Томчук.
В останній день нульового розмитнення у регіональному сервісному центрі МВС у Луцьку, де власники хочуть зареєструвати свої транспортні засоби – черги.

Журналісти поспілкувалися з водіями, які стояли в черзі.
«Якщо людина звернеться до митників 1 липня і буде намагатися ввезти у вільний обіг своє авто, яке вона, можливо, ще привезла на територію України, то пільги швидше усього нараховуватися не будуть», – додає речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

З 1 липня в Україні знову будуть оподатковуватись імпортні товари. Верховна Рада скасувала не тільки пільгове розмитнення авто, а й повернула мита і ПДВ на всю продукцію, що завозять до України.

З початком помномасштабного вторгнення РФ в Україні запровадили так зване «нульове розмитнення авто» пов’язане з дією воєнного стану. Громадян звільнили від сплати мита, ПДВ та акцизу. Президент підписав закон про «нульове розмитнення».

30 червня, в останній день дії пільгового розмитнення авто, відділи митного оформлення у Луцьку та Ковелі працювали у посиленому складі та за подовженим графіком роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Де логіка Показати IP 1 Липня 2022 11:02
А тепер підбийте підсумки. Уряд впровадив нульове розмитнення для того, щоб громадяни з постраждалих областей (де згоріла маса праватних автівок) могли пригнати собі другу автівку. Або пригнати автівку-пікап (джип) для військових. Що маємо в підсумку ? 90% пригнаних автівок - це бариги пригнали собі і готують на автобазар. Інші 10 відсотків підуть на фронт, але реально туди потрапить процентів 5. Про пригоди броньованої Ауді вже знають усі. А скількі махінацій залишилось "за кадром"? Хто зна....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus