USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Після скасування нульового розмитнення Волинська митниця вийшла на довоєнні показники

6 Серпня 2022 06:29
Після скасування з 1 липня преференцій на сплату митних платежів під час імпорту окремих товарів Волинська митниця вийшла за рівнем наповнення державного бюджету на довоєнні показники, попри простій митних постів на українсько-білоруській ділянці кордону.

Про це повідомила пресслужба Волинської митниці.

Зокрема, у липні 2022 року учасниками ЗЕД було перераховано 1,7 мільярда гривень. Порівняно з липнем 2021 року ця сума зросла на 13 відсотків, порівняно з пільговим червнем 2022 року – майже у 2,5 раза. Середньоденні надходження державної скарбниці із зони діяльності митниці у липні склали 83,3 мільйона гривень.

Читати ще: Розповіли, скільки грошей держава недоотримала під час нульового розмитнення автомобілів

Крім законодавчої відміни пільг, позитивно впливає на наповнення бюджету тенденція збільшення обсягів ввезення мінеральних добрив, телефонних апаратів, сільськогосподарської техніки, запасних частин до моторних транспортних засобів, машин для очищення, сортування або калібрування насіння тощо.

Станом на 1 серпня 2022 року на обліку митниці перебуває понад 5 тисяч суб’єктів ЗЕД, з яких у липні здійснювало зовнішньоекономічну діяльність 1446 підприємств. За 7 місяців цього року усіма переказано до держбюджету податків в загальній сумі майже 6,6 млрд гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
митник Показати IP 6 Серпня 2022 10:03
а тепер помножте на 2 така сумма має бути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus