USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська митниця за рік надала пільг на понад 10 мільярдів гривень

17 Січня 2023 21:06
Торік у зв’язку з запровадженими пільгами на Волинській митниці було надано звільнень від сплати платежів на 10,5 млрд грн.

Про це розповів в. о. керівника Волинської митниці Микола Татарчук 17 січня під час пресконференції щодо підсумків роботи митниці у 2022 році.

Протягом минулого року із зони діяльності Волинської митниці платниками податків було перераховано до державного бюджету 17 млрд 724 млн грн митних платежів. Також на 10,5 млрд грн було здійснено умовних нарахувань.

«Що це за умовні нарахування? Через прийняті законодавчі норми, пільги на окремі товари з квітня до червня, скасування мит та інших податків на акумулятори, генератори, товари, пов’язані з енергосистемою, в цілому за 2022 рік було надано звільнень від сплати платежів на 10,5 млрд грн. Тобто умовне нарахування склало 10,5 млрд грн», – сказав Микола Татарчук.

Читати ще: Техніка, запчастини, продукти: волинські митники передали ЗСУ конфіскат вартістю 41 млн

Також він інформував, що основу експорту переважно склали сільськогосподарські товари, а щодо імпорту, то найбільше надходжень до держбюджету було забезпечено під час ввезення смартфонів, легковиків, мінеральних добрив, ноутбуків.

Читати ще: Які товари найбільше експортували та імпортували через Волинську митницю у 2022 році

Нагадаємо, що загальний зовнішньоторговельний обсяг на Волинській митниці у січні-грудні 2022 року склав майже 4,4 млрд доларів США, зокрема експорт становив 1,5 млрд доларів США, імпорт – 2,9 млрд доларів США. Порівняно з довоєнним 2021 роком зовнішньоторговельний обсяг збільшився на 33%, при цьому обсяг експортних операцій зріс на 75%, імпортних – на 25%.

Як ми писали, під час періоду нульового розмитнення Волинська митниця надала 6,1 млрд грн пільг на ввезення транспортних засобів за нульовим розмитнення. Загалом через Волинську митницю було ввезено понад 56 тис. транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus