USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скільки грошей виділили на лікування українців від COVID-19 в 2021 році

18 Лютого 2021 15:19
На лікування українців, хворих на коронавірус, в 2021 році передбачили близько 10 млрд грн.

Про це повідомила заступник директора департаменту Програми медгарантій Національної служби здоров’я (НСЗУ) Анна Фенчак, пише Інтерфакс-Україна.

«У Програмі медгарантій на 2021 рік передбачено лікування пацієнтів з COVID-19 за пакетом медпослуг стаціонарного лікування до періоду завершення карантину і місяць після нього», – сказала Фенчак.

НСЗУ запропонує оплату медичним установам, що лікують інфекційні захворювання, за окремим пакетом медпослуг. Список медустанов складуть в регіональних департаментах охорони здоров’я.

Як стало відомо, в 2020 році лікарням виплачено понад 19 млрд гривень за надання допомоги пацієнтам з COVID-19. Про це заявив в.о. глави НСЗУ Андрій Віленський, повідомляє Укрінформ.

«Фахівці НСЗУ розробили програму медичних гарантій для основних пакетів медичних послуг і, вже маючи цей інструмент, коли виникає необхідність, розробили додатково чотири пакети послуг, які були спрямовані на оплату медпослуг у зв’язку з наданням допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. За цими пакетами в 2020 році НСЗУ сплатила понад 19 млрд гривень», – сказав Віленський.

11 млрд гривень було направлено лікарням, в яких проходили лікування COVID-пацієнти, понад 7 млрд отримали центри екстреної медичної допомоги.

Виплати отримали й мобільні бригади, які відбирають у пацієнтів зразки для дослідження, і медустанови, які надавали допомогу пацієнтам з коронавірусом в квітні, але не були на той момент опорними лікарнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus