USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки в Україні заробляють медики та які є вакансії: дослідження

9 Квітня 2021 07:20
Кількість охочих працювати в галузі охорони здоров’я в Україні у квітні 2021 року була меншою, ніж відкритих вакансій на 9,16%. Причини очевидні: низька (порівняно з іншими галузями) заробітна плата медиків і високе професійне навантаження.

Про це йдеться у дослідженні аналітиків міжнародного інтернет-рекрутменту grc.ua спеціально до Всесвітнього дня здоров’я, повідомляє ТСН.

Скільки платять медикам в Україні

Середня зарплата в секторі охорони здоров’я трохи нижча за середню зарплату в Україні. Так, згідно з даними аналітиків, середня заробітна плата, яку пропонували українські роботодавці в квітні, склала 17 468 грн. Водночас середня компенсація в сфері «Медицина і фармацевтика» становить усього 14 632 грн. Цікаво, що в березні (до локдауну і впровадження більш жорстких карантинних заходів) компенсація в категорії була вище, і середня заробітна плата медпрацівників, яку пропонували роботодавці, становила 18 381 грн.

Водночас навіть таку заробітну плату пропонують не всі роботодавці категорії. Так, 53% роботодавців відштовхуються від суми в 10 400. 29% роботодавців пропонують зарплату від 16 300 грн (це все одно нижче середньої компенсації по Україні) і тільки 7% вакансій пропонують оклад від 28 100 грн.
За інформацією аналітиків порталу, найбільш високі зарплати у лікарів вузької спеціалізації (окулісти, дерматологи, мамологи тощо) – їхній оклад стартує від 15 874 грн. Мінімум (від 10 400) отримують медсестри, провізори і фармацевти.

Водночас компенсація праці медпрацівників залежить від цілої низки чинників: досвіду роботи, кваліфікації, регіону й наявності додаткових сертифікатів та роботи з хворими на коронавірус. Так, наприклад, досвідчена реанімаційна сестра в приватній київській клініці в «ковідному» відділенні буде отримувати набагато більше, ніж сімейний лікар з невеликим досвідом роботи в приватному регіональному медичному центрі.

Хто шукає роботу в сфері «Медицина і фармацевтика»

Більшість шукачів у медичній сфері – жінки (66%). Вони молоді – від 18 до 40 років (60%), але вже мають хороший професійний досвід роботи від шести років і більше (62%).

Найчастіше пропонують роботу таким фахівцям: терапевти і сімейні лікарі (23% всіх пропозицій про роботу на сайті grc.ua), лікар-експерт (13%), фармацевти (9%), провізори (9%) і молодший та середній медичний персонал (8%).

При цьому шукачі частіше відгукуються на вакансії молодшого і середнього персоналу (24%), шукають позицію лікаря-терапевта (19%), фахівців з продажу в медичній сфері (15%), лікаря-експерта (13% резюме) і готові працювати медичними/фармацевтичними представниками (12% шукачів).
Зарплатні очікування більшості кандидатів збігаються з фінансовими пропозиціями роботодавців. Так, 42% згодні на оклад від 10 800 до 21 700. 19% шукачів згодні на зарплату від 21 700 до 32 500 грн. На вищу зарплату претендують тільки 16% шукачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Медик Показати IP 9 Квітня 2021 07:45
Навіщо так брехати ? 10000 тисяч не має навіть лікар з вищою категорією !
Володимир Показати IP 9 Квітня 2021 07:55
Звідки у вас ці дані? Такі зарплати лише в приватних клініках. В лікаря стаціонару з вищою категорією, стажем, чергуваннями - це близько 5000 грн. +/- 1000.
Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 08:11
Найбільше заробляють хірурги і анастезіологи, а ще є золоте місце в лікарнях, це лікарі на узі - там потік людей великий, всі платять і ніхто не отримує квитанцій чи чеків, а ще є ургентні послуги, якіє в Україні безкоштовними, їх оплачує держава, а по факту рахунки виставляють усім пацієнтам у вигляді благодійних внесків(вимірюються не сотнями, а тисячами, а той десятками тисяч грн) і спробуй не заплати, лікарі там все контролюють, їх більше цікавить не твій стан здоров'я після їх послуг, а чи ти проплатив благодійні внески, йти на конфлікт з лікарями ніхто не хоче - плятять практично всі, деколи віддаючи останнє. Також платять ще на лапу хірургам і анастезіологам, які після операції буквально переслідують пацієнта доки він не заплатить в карман. Поцікавтеся статками таких лікарів - жоден з них не бідує, хатинки, квартирки, автомобілі, подорожі за кордон, діти за рахунок батьків теж чудово почуваються.
Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 12:11
А військової лікарські комісії скільки заробляють?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus