USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку дітям військових влаштовують мульттерапію. Фото

25 Квітня 2024 17:00
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва дітей із родин військових, ветеранів бойових дій та загиблих Героїв влаштовують заняття з мульттерапії. Дітлахи створюють персонажів із пластиліну, після чого знімають про них мультфільми.

Уроки для дітей в книгозбірні проводять вже кілька років спільно з волонтерським рухом «Меценати для солдата» та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Заняття, яке 24 квітня відвідали близько 15 дітей полеглих воїнів, присвятили Великодню. До свята малеча створювала підвіски, які будуть використані в пасхальних кошиках.
Читати ще: Робототехніка та природознавство: у Луцьку діти військових та переселенців спробували себе в науці. Фото

«У нинішній важкий час діти і дорослі потребують постійної психологічної реабілітації. Україна бореться за власну незалежність і за те, щоб дітям було затишно в цьому суспільстві, адже їм будувати майбутнє. Тому заходи з арттерапії в бібліотеці проводимо дуже часто. І дякую благодійникам, що допомагають з матеріалами, сприяють нашим ініціативам, адже це йде на користь дітям», – поділилася директорка обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова.
Читати ще: У Луцьку дітям військових показали виставу та вручили подарунки. Фото

Засновник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський переконаний, що діти військових та полеглих Героїв заслуговують уваги в будь-який час. З його слів, їм потрібно створювати умови для дозвілля та розвитку.

«Наші великодні традиції треба зберігати і прищеплювати змалку. А дітей військових та дітей Небесного легіону потрібно постійно підтримувати і дбати про їхнє дозвілля. Своєю присутністю ми даємо їм любов, впевненість, можливість щось зробити. І головне, що є люди, які бажають допомогти фінансово та своєю присутністю», – наголосив волонтер.
Не залишилися осторонь творчої ініціативи благодійники. Так, матеріали для поробок допоміг придбати Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Голова правління Фонду Катерина Шкльода акцентувала, що подібні майстер-класи створюють дітям святкову атмосферу.

«Дітлахи мають змогу створити великодній декор, поспілкуватися один з одним, прожити приємні моменти. Ми даємо їм зрозуміти, що вони важливі в суспільстві, і що є люди, які завжди можуть про них подбати. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з радістю долучився до мульттерапії, адже розуміємо, наскільки важливо підтримувати дітей, які, на жаль, втратили батьків, і дітей, чиї батьки боронять кордони нашої держави. Чекаємо на повернення кожної і кожного дому та хочемо, щоб свята відбувалися в мирній країні», – зазначила Катерина Шкльода.
Читати ще: З пам’яттю про подвиги батьків: у Луцьку – театрально-спортивне дійство для дітей загиблих Героїв. Фоторепортаж

Як розповіла завідувачка краєзнавчого відділу бібліотеки Любов Фрадинська, під час створення виробів діти проявляють креатив та творчість, що допомагає їм відволіктися. Ідеї для натхнення вони черпають із бібліотечних книг – герої творів згодом виростають із пластиліну.
Мульттерапевтичні заняття для дітлахів військових проводять регулярно, відкриваючи їм все більше нових авторів та персонажів.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus