USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Скільки насправді коштує реєстрація скутерів

7 Липня 2010 13:01
Волинська державтоінспекція закликає власників мопедів та скутерів реєструвати свої двоколісні машини – заодно, інспектори наголошують на реальній вартості реєстрації, яка подекуди різниться з офіційними 143 гривнями 50 копійками.

Про це пише «СіД».

Як стало відомо, 143 гривні - це аж ніяк не остаточна вартість послуги, що й обурює власників мопедів. То скільки ж реально коштує реєстрація транспортного засобу? Ситуацію прокоментував начальник сектору моніторингу, юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю УДАІ, майор міліції Віктор Главічка.

– Річ у тім, що названа сума сплачується Державтоінспекції, а всі інші процедури на кшталт техогляду чи медичного страхування проводять акредитовані структури, до яких ДАІ стосунку не має. Скажімо, за експертне оцінювання потрібно викласти понад 200 гривень. Загальна ж вартість реєстрації, наскільки мені відомо, становить 420 гривень. Але це за умови, що у водія є права. Якщо ж ні, то ще потрібно пройти навчання, адже скутеристи – учасники дорожнього руху, а, отже, мусять знати правила.

Процес реєстрації простий. Спочатку визначають клас скутера за технічними характеристиками: об’єм, модель. Потім видають тимчасовий реєстраційний талон з необмеженим терміном дії, а також номерний знак. Водійські права для скутеристів такі ж, як і на мотоцикл – категорії «А». Нагадуємо, що керувати скутером дозволено з шістнадцяти років. Водій та пасажир неодмінно мають пересуватися в мотошоломах. В іншому разі доведеться сплатити штраф від 51 до 85 гривень.

Крім того, останнім часом хвилює водіїв і ситуація з повідомленнями про штраф за порушення ПДР. Раніше їх надсилали поштою. Нині ж інспектор ДАІ складає протокол на місці порушення. У десятиденний період водій може оскаржити це рішення. Однак якщо впродовж п’ятнадцяти днів штраф не буде сплачено, виконавча служба в примусовому порядку стягує подвійну суму від початкової.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
seal Показати IP 7 Липня 2010 13:25
"Потім видають ТИМЧАСОВИЙ реєстраційний талон з НЕОБМЕЖЕНИМ терміном дії" - це як? Згідно тлумачного словника української мови слово "ТИМЧАСОВИЙ" означає - той, який триває, існує або діє протягом деякого часу. Як він може бути з необмеженим терміном дії?
OrestN Показати IP 7 Липня 2010 20:58
Просто лохотрон і викачування грошей на державному рівні.
Oleg Показати IP 17 Липня 2010 12:42
ага на наступний рік впровадять новий талон,або пластиковий..!Влада прото мародерствує..
авпріоь Показати IP 9 Листопада 2012 15:04
ні вони
Nazar Показати IP 15 Січня 2014 21:49
Так зараз на скутер потрібна категорія A1 чи ні?
василь до Nazar Показати IP 24 Травня 2014 17:20
чи можна узяти номера на скутер без прав
Sasha Показати IP 9 Травня 2014 20:57
Чи можна отримати рерєстрацію без наявності прав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus