USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Слідча комісія Ради назвала головну причину Іловайської трагедії

15 Листопада 2021 18:28
Парламентська Тимчасова слідча комісія вважає, що головною причиною Іловайської трагедії є неналежна організація оборони країни як системи політичних, економічних, соціальних, військових, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави в умовах збройної агресії.

Про це повідомила на брифінгу журналістам голова ТСК Мар'яна Безугла, передає УНІАН.

Як зазначила, у проміжному звіті комісії в частині вивчення Іловайської трагедії на предмет можливого надання представниками органів державної влади України та іншими особами державі-агресору сприяння у протиправній діяльності проти національної безпеки України було встановлено, що основними причинами, які призвели до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни як системи політичних, економічних, соціальних, військових, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави в умовах збройної агресії.

Читати також: Іловайський котел: Волинь на чорних сторінках історії

Водночас жодної конкретики, що саме і як саме неналежно організували в плані оборони від агресії з боку РФ, Безугла не озвучила.

Також вона відмовилась відповідати на будь-які запитання журналістів.

Слід зазначити, що в інформації, яку декілька місяців тому оприлюднила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, йшлося про те, що Іловайська трагедія не є у прямому причинно-наслідковому зв’язку з діями вищого військового та політичного керівництва держави станом на липень-серпень 2014 року. Головною причиною цієї трагедії Венедіктова назвала дії Російської Федерації, представники якої порушили домовленість про надання коридору для виведення українських збройних формувань з оточення і відкрили вогонь по українських військових.

Читати ще: «Він знав, що під Іловайськом гинуть наші хлопці, але приймав парад і сміявся», – Палиця шокований цинізмом Порошенка

Іловайська трагедія

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, по якому за домовленістю повинні були виходити українські бійці.

За офіційними даними, під Іловайськом і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дідо Показати IP 15 Листопада 2021 18:54
не армія а посміховисько.
Хто? до Дідо Показати IP 15 Листопада 2021 20:47
Оця шм#ра Безугла? Тут все зрозуміло, можна розходитись.
Анонім до Дідо Показати IP 15 Листопада 2021 20:48
Посміховисько, то твоя жінка і ти разом з нею
українець Показати IP 15 Листопада 2021 19:06
Чергова "водичка" і прикриття злочинців! Але скільки людей загинуло заради тих морд?! Ганьба!!!
ВІРУС Показати IP 15 Листопада 2021 20:00
А які причини поразки під БЕРЕСТЕЧКОМ.
А в это время Пэтро Показати IP 16 Листопада 2021 04:05
Сало (в шоколаде) надо перепрятать.
Педро Показати IP 16 Листопада 2021 18:30
Усвідомлено під знищення віддали добробати, от і вся основна причина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus