USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Службові пси на карантині: як доглядають за чотирилапими у військовій частині Луцька

8 Квітня 2020 08:44
Військова частина 1141 Національної гвардії України забезпечує безпеку громадян. Тож незалежно від того, яка ситуація, військові повинні сумлінно виконувати свої обов’язки.

Допомагають їм у цьому їхні чотирилапі друзі – службові собаки. Як змінився режим чотирилапих на карантині – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Це Леді – собака породи спанієль, яка ламає стереотипи, адже її чи не єдину взяли на службу у цю військову частину в Луцьку. Хоча зазвичай беруть вівчарок. Завдання Леді – шукати заховані боєприпаси. І робить свою роботу вона на відмінно.

Кінолог Віктор Семенюк розповідає: якщо Леді зупинилася біля якогось об’єкта – значить там захована зброя чи вибухівка.

А ось її напарниця Ніка має дещо іншу спеціалізацію. Це патрульна службова собака, яку досить часто можна зустріти в місті разом зі своїм кінологом під час патрулювання вулиць. На перший погляд, це мила й лагідна вівчарка. Хоча під час служби поводить себе, як справжня профі – собака ця серйозна і зосереджена.
Вигулюють цих пухнастих красунь у спеціальному містечку для військових собак. І, звісно ж, не забувають про їхню дезінфекцію.

Читати ще: Луцька ветеринарка розповіла, чи страшний коронавірус для домашніх улюбленців

Ветеринарний фельдшер військової частини Микола Джус наголошує: пси підхопити людський коронавірус не можуть. Проте нині про їхню гігієну слід дбати не менше, ніж про власну. Не зайвими будуть і вітаміни для тварин. Необхідне, ясна річ, і збалансоване харчування.

«Вони не переносять вірус, але все одно собак обробляємо дезрозчинами, – каже він. – Вигулювати собак потрібно. Після прогулянки розчином оцту і водички (на сто грамів водички – столова ложка оцту) треба обробити лапки, шерсть, просто повитирати її».

Читати ще: У Луцьку є тварини, заражені коронавірусом. Чи безпечні вони для людей?

Також військовослужбовці розповіли, що у період карантину працюють у звичному режимі. Частина з них несе службу на карантинних постах разом з поліцією, рятувальниками, медиками тощо. Щоранку проходять обов’язковий температурний скринінг, проводять дезінфекцію приміщень й транспорту і, звісно ж, дбають про своїх чотирилапих колег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus