USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Смачніша, ніж удома»: у луцькому ліцеї облаштували новітню систему очищення води та питні фонтани

28 Листопада 2023 14:43
Луцький ліцей № 22 став першим навчальним закладом у громаді, де в рамках проєкту «Екологічного фонду» комунального підприємства «Луцькводоканал» встановили новітню систему очищення води.

На купівлю обладанння та монтажні роботи витратили 180 тисяч гривень. Це кошти з бюджету підприємства та меценатів, розповів Суспільному директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Зі слів директора, встановлена система очищує воду до максимально якісних збалансованих показників: всі домішки, які в трубах підчіплюються, проходять через окремі фільтри, зокрема через вугільні, також фільтрами забираються залишки хлору, а ультрафіолет вбиває всі бактерії та віруси.
Читати ще: У Луцькій громаді впроваджуватимуть технології очищення й покращення якості питної води

Одну систему очищення води встановили у харчоблоці, говорить директорка ліцею Лариса Кучер. Продовжує: її пропускна спроможність повністю забезпечує потреби у воді, яку вживають школярі. На очищеній воді щодня готують 800 обідів, каже завідувачка їдальні Наталія Шадловська.
Іншу систему очищення води та фонтанчики встановили у коридорі на першому поверсі навчального закладу, вони безконтактні, з них зручно пити воду, каже дев’ятикласниця Катерина Каташинська.
«Вода дуже смачна. На фізкультурі води захотілося, прийшла, набрала у пляшечку. Вода смачніша, ніж вдома», – говорить ліцеїстка.

Читати ще: Вода буде чистішою і якіснішою: «Луцькводоканал» реалізовує масштабний проєкт

Якщо серед батьків і учнів шкіл з’явиться запит на облаштування питних фонтанчиків і систем очищення води в інших школах міста, то комунальне підприємство «Луцькводоканал» готове брати на себе відповідальність і знаходити шляхи для реалізації проєкту, щоб він став загальноміським, каже Віктор Гуменюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вода Показати IP 28 Листопада 2023 15:29
180 тис.А батьки скiлькi тис вклали в БЕЗКОШТОВНИЙ проект !?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus