USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Смарт-дошки в школи: Покровському порадили не зупинятися з подарунками

25 Квітня 2018 14:47
Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський подарував в ЗОШ №1 смарт-дошку, а далі вирішив забезпечити ними й інші школи, але вже з луцької казни. Депутати підтримали його намір та рекомендували не зупинятися з подарунками лише на одому освітньому закладі.

Про це йшлося на пленарному засіданні 40-ої сесії Луцької міської ради.

Зі слів Андрія Покровського, на управління освіти варто виділити 3,7 мільйона гривень, аби ці гроші спрямувати на смарт-дошки, мовляв, він одну таку подарував у ЗОШ №1, і їм сподобалося.

«Сучасні технології стрімко ростуть, маємо шкільну реформу, що покращує мотивацію учнів до знань. І мені інколи стає соромно за наших випускників, які не мають елементарних базових знань. Як працедавець, я маю потребу в інтелектуальних кадрах, а коли приходять випускники – отримую розчарування. Діти ростуть – інтелект втрачається. Приходять на роботу й не знають рівня 1-3 класів», - закликав підтримати свою ініціативу Покровський.
Із цього приводу депутат Микола Дендіберін зауважив, що це питання повинно вирішуватися на державному рівні.

Ініціативу Покровського підтримав Олександр Кравченко.

«Я підтримую Вас, зокрема, у тому, що ви купили борд в одну школу Луцька. Пропоную вам продовжити цю добру справу та надалі закуповувати ці смарт-дошки й в інші школи. І ще, мій син торік закінчив школу і мав можливість без проблем вибрати будь-який виш в Україні. Тому я не підтримую вашу думку, що рівень освіти в Луцьку низький», - наголосив Олександр Кравченко.

Аби вирішити це питання, депутат Ігор Поліщук порадив взяти приклад із голови облради Ігоря Палиці.

«Я підтримую розвиток освіти, й ця галузь одна із пріоритетних, тому торік величезні кошти виділили на ремонти, на технічне оснащення. Така практика буде продовжуватися

в 2018 році. Однак до всіх процесів варто підходити раціонально. Я спілкувався з багатьма освітянами, керівниками шкіл,

і з'ясувалося, що виникають труднощі з тим, як поділити цю дошку між всіма класами. Виділені кошти не принесуть необхідного ефекту, бо ж один клас на ній зможе позайматися лише раз на місяць.

Я впевнений, що Андрій Покровський зможе згуртувати навколо себе інших меценатів, і разом вони закуплять дошки в усі школи, а далі це підтримає і міська рада. Так, як це зробив Ігор Палиця – зробив футбольні міні-поля в кожній школі. Він не зробив одне футбольне і не сказав меру – робіть інші, це було б не правильно. Тому я вірю в вашу раціональність», - зауважив Ігор Поліщук.
Більшість підтримала його, відповідно, ініціатива Покровського не набрала більшості «за».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, ящо закупивши по одній дошці в школу, це може створити додатковий фінансовий тягар для батьків, адже подальше обслуговування вартуватиме 200 євро на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
правда Показати IP 25 Квітня 2018 14:54
красіво Покровського поставили на місце!!! Меценат знайшовся?!
123 Показати IP 25 Квітня 2018 14:54
Покровський молодець
Ronny Показати IP 25 Квітня 2018 15:24
Покровський з грошей, зароблених на ігрових автоматах та казино, може по 5 тих дошок в кожну школу купити.
Ірина до Ronny Показати IP 25 Квітня 2018 17:04
він хоче ще на них заробити
соня Показати IP 25 Квітня 2018 17:44
Скажіть мені дорогі депутати для чого потрібна ця дошка??? Краще виділіть гроші і придбайте компьютерну техніку в навчальні заклади міста, відкрийте додаткові кабінети інформатики, а то в деяких школах компьютери 1982 року випуску.
Вася Інтелігент Показати IP 26 Квітня 2018 02:03
Менш забезпечені збивають тягу тим,хто вже щось натирив під бравадою благих намірів)))Типу,дай і ми чогось вкусимо,Андрюша,а то...Розкажемо народу де кусав і кусаєш ти...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus