USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сметанін, який здав росіянам аеродром у Луцьку, не визнає свою вину

8 Серпня 2022 19:12
У Луцькому міськрайонному суді 8 серпня відбулося підготовче судове засідання за обвинуваченням у державній зраді луцького скрипаля та авіалюбителя Іллі Сметаніна. Свою вину лучанин не визнає.

Під час судового засідання знімати обвинуваченого, його адвоката та батьків суд заборонив. Про це клопотав сам Сметанін, пише Суспільне.

Читати ще: «Телефон і старий велосипед – усе, що в нього було»: The Economist написав про скрипаля з Луцька, який шпигував для Росії

Ілля Сметанін просив суд змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Прокурори виступили проти. Сторона обвинувачення наполягла, що обвинувачений може повторно зв'язатися з російськими спецслужбами.
«Останній всупереч подіям 24.02 все ж продовжував спілкуватися та надавати інформацію про військові об'єкти та ситуацію в регіоні співробітникам спеціальних служб Російської Федерації, перебуваючи на волі може мати можливість зв'язку з представником іноземної держави», – зазначив прокурор Сергій Зубань.

Читати ще: Музикант, любитель літаків та СРСР: що відомо про лучанина, який здав під обстріл Луцький аеродром

Також під час підготовчого засідання суддя Ігор Ясельський підтримав прохання Сметаніна про розгляд справи не одним суддею, а колегією із трьох суддів.

Прокуратура та адвокат обвинуваченого клопотали, щоб справу вели у закритому режимі. Доступ журналістів обмежили, бо під час судових засідань буде озвучена закрита для громадськості інформація.

Наразі суд продовжив обвинуваченому у держзраді лучанину строк тримання під вартою на 60 діб. Наступне засідання призначили на 15 серпня, воно відбудеться в закритому режимі.

У разі доведення вини Іллі Сметаніну загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.
Нагадаємо, зрадник Сметанін здав ворогу інформацію, яку той використав для нападу на військовий аеродром. За кілька днів СБУ його затримала. Сметаніну було повідомлено про підозру в держраді. Через кілька днів СБУ показала відео із зізнанням 35-річного луцького скрипаля та любителя авіації, який розповів, що перед атакою він передав росіянам військову інформацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
я Показати IP 8 Серпня 2022 20:42
1 шо ж в1д нас скривають???
Платон до я Показати IP 8 Серпня 2022 21:09
Ти де взявся, динозавр рускоротий!? Української розкладки не маєш...., пишеш з помилками.... Кацапчик спалився.
да кацапа до я Показати IP 9 Серпня 2022 07:42
Від вас скривають, що в нього від спілкування з зеками, гузно болить
Вась. Показати IP 8 Серпня 2022 20:50
Понять и простить.
ОДІН. Показати IP 8 Серпня 2022 21:05
Та нічого він не здавав.
Пильний Показати IP 8 Серпня 2022 21:38
З нашими азовцями не панькалися, а тут місяці в сізо, годують, колегію суддів, адвокати, домашній арешт... Того й війна, що українці надто толерантні і панькаються з кожним гівнюком. То ми на мову окупанта переходимо, що полегшити спілкування, то підемо на поступки, бо ж ми завжди толерантні.
Волинь Показати IP 8 Серпня 2022 23:23
Чмо саме ж все розказало, призналось, а чмирі з ним хороводи водять. Бач, скрипалюга,баблішко відать має підмазати. І то спить потвора ночами, мертві не приходять до нього, які загинули через одоробло
Яша Показати IP 9 Серпня 2022 06:15
Нічого йому не буде тому що в суді одні корупціоннери пальчиком помахають і відпустять є в суді і чесні але їх не допускають вести засідання проти таких негідників
Aston Показати IP 9 Серпня 2022 07:57
Таких катувати потрібно, як кацапи наших воїнів катують, а не возитися, як з писанкою! Щоб зрадники, які топчуть нашу землю і продають її, бачили і знали - так буде з кожним колаборанти!
ВВ Показати IP 9 Серпня 2022 10:21
А якого милого його захищає, а не зливає його ж адвокат!? Хто такий? Дайте П.І.Б. того захисника, героя мля..Думаю багато хто захоче вправити йому мізки.
ABC Показати IP 9 Серпня 2022 23:09
Нехай тепер звикає до камерної музики.
Оксана Показати IP 10 Серпня 2022 10:16
Смертна кара
Nataliya Показати IP 10 Серпня 2022 15:48
Повісити на центральній площі ,щоб інші "любітелі руського мира" боялись.Тільки так інакше не буде порядку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus