USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сморід у Луцьку: заводу дали два дні, аби зустрітися з людьми

18 Травня 2017 15:17
Депутат Луцької міської ради (фракція «Українське об’єднання патріотів – УКРОП») Борис Смаль відкрито звернувся до керівництва Гнідавського цукрового заводу, внаслідок роботи якого мешканці обласного центру Волині потерпають від смороду.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Нагадаємо, учора мешканці мікрорайону Вересневе зібралися на загальні збори, аби спільно вирішити, що зробити для усунення нестерпного запаху.

«Шановні керівники заводу! Вчора, замість Вас, довелося ковтнути гнів, незадоволення та навіть ненависть місцевих мешканців. А сморід, який Ви організували, доводиться ковтати постійно, бо з усіх учасників мітингу живу найближче до тієї гидоти, яку Ви випльовуєте в легені лучан, – написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Борис Смаль. – Вас я запрошував, Ви все знали, Ви не прийшли... Тому мені разом з #КостяПетрочук (заступник Луцького міського голови, – авт.)

довелося пояснювати, якому, даруйте, дурню прийшло в голову спочатку запустити виробництво, а тоді проводити хімічні дослідження з брагою, фекаліями, сірчаною кислотою, та перевіряти міцність трубопроводу і терпіння Вереснян. Який, даруйте, ідіот надав дозвіл на хімічне виробництво в ста метрах від житлових будинків. Було пояснювати складно, бо я цих дурнів не знаю. Але я дізнаюся!

Відносини перестають бути партнерськими. Ваша порядність викликає сумніви. Ваші гроші таки смердять. Завод можна зупинити. У Вас є два дні !!!».

Зауважимо, що листування депутата-укропівця із держструктурами, які мали б також зреагувати на дану ситуацію, триває вже не один місяць.

Зокрема, у відповіді на депутатський запит Державної екологічної інспекції у Волинській області зазначено, що вирішення проблеми щодо неприємних запахів належить до компетенції Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Туди й був переадресований запит. У свою чергу Держпродспоживслужба відповіла, що звернення переадресувала у Луцьку міську раду.

Отож, фактично жодна з екологічних держслужб на дану проблему не зреагувала.

Тим часом у Луцькій міській раді шукають самотужки, яким чином врятувати лучан від нестерпного смороду. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, зараз іноземні фахівці готують проект, який дозволить на очисних спорудах із нечистот відбирати воду, добрива та тепло- і електроенергію. Пілотний проект реалізують на очисних спорудах Гнідавського цукрового заводу й перший етап введуть в експлуатацію вже цієї осені. Далі у планах – реалізувати цей проект і на міських очисних спорудах.

Позиція керівництва заводу, який не дає людям дихати, й надалі залишається таємницею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 18 Травня 2017 15:25
Молодці, що не здаєтесь! Геть смердюків!!!
Олена Показати IP 18 Травня 2017 15:45
Перестаньте труїти людей. Коли не смердить, то ще страшніше, бо невідомо, чим нейтралізують той запах. І чим ми в результаті дихаємо. В Європі б такого не допустили НІКОЛИ!!!!
Я Показати IP 18 Травня 2017 15:50
У нас в районі Чернишевського щовечора гімном живим так воняє, що приходиться все зачиняти, і до якої пори ми це будем нюхати?
Анонім до Я Показати IP 18 Травня 2017 16:24
А який завод відкрили на Чернишевського?
Поціновувач мисткинь Показати IP 18 Травня 2017 16:35
Пригадався народний умілець з роману Войновича про Чонкіна, який з г\вна гнав самогон...
123 Показати IP 18 Травня 2017 16:51
Скрізь той депутат лізе. Наб'ють морду.
спокуха до 123 Показати IP 18 Травня 2017 18:49
а відгребти ці бійці не хочуть ?
Вул.Довженка до 123 Показати IP 18 Травня 2017 23:48
Бо один з депутатів, хто хоч "лізе", а то Бунда тільки і вміє, що перед виборами наобіцяти мешканцям золоті гори.
прокурору волинської Показати IP 18 Травня 2017 17:03
Згідно 4.2. ПОЛОЖЕННЯ про Державну екологічну інспекцію у Волинській області, затвердженого Наказом Державної екологічної інспекції України від 12 грудня 2011 № 136 Державна екологічна інспекція здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням територіальними органами центральних органів виконавчої влади, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності і господарювання, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, а також юридичними особами – нерезидентами вимог б) законодавства про використання та охорону земель із: здійснення заходів із запобігання забрудненню земель хімічними і радіоактивними речовинами, відходами, стічними водами; Посадовими особами інспекції не вчинено належних дій для припинення незаконного забруднення земель. Таким чином, у діях посадових осіб Державної екологічної інспекції у Волинській області містяться ознаки злочину, передбаченого ст. 367 КК України.
лучанин до прокурору волинської Показати IP 19 Травня 2017 01:06
нашим екологам треба по 15 років дати..і клітку з ними поставити на вїзді у гіркуполонку.. скільки можна травити людей забруднюючи підземні води нечистотами, якими вже загадили все навкруги.. вже все місто смердить..
прокурору волинської до лучанин Показати IP 19 Травня 2017 11:12
це офіційне звернення до прокуратури. у разі бездіяльності будуть застосовані інші заходи впливу, зокрема незаконні, якщо законним шляхом проблема не вирішується
Жестянщик Показати IP 21 Травня 2017 08:53
Де так звані "посадки"?Хто відповідальний і хто посбник за ці злочини?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus