USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СНУ хоче побудувати студмістечко зі спортивним манежем та концертним залом

17 Лютого 2020 13:45
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки хоче побудувати студентське містечко на вулиці Володимирській із зимовим спортивним манежем, який за потреби буде використовуватися, як концертний зал на 3-5 тисяч осіб. Задля цього планують залучити кошти інвесторів.

Про це йшлося 17 лютого під час зустрічі депутатів Луцької міської ради та керівництва СНУ.

Як зазначив ректор СНУ Анатолій Цьось, він багато часу приділяв питанню землі на Володимирській під час передвиборчої кампанії.

«Ідея Ігоря Коцана (колишній ректор СНУ, – ВН) полягала в тому, щоб там побудувати студентське містечко за кошти держави або спонсорів. За десять років там не було нічого побудовано. Я більш ніж переконаний, що за кошти держави в сучасних умовах побудувати там нічого неможливо. Тому я вже починаю вести перемовини, аби знайти інвесторів, які б там побудували гуртожиток, будинок для викладачів, можливо, частину навчальних приміщень, а після цього отримували свою частку в залежності від угод. Робота з інвесторами, я вважаю, – найправильніший спосіб побудувати там студентське містечко», – зауважив Анатолій Цьось.

Також ректор розповів, що одна з ідей використання землі на Володимирській полягає в тому, щоб там також побудувати великий спортивний зимовий манеж.

«В Луцьку є сертифікований стадіон для змагань у літній період, і він приносить нам певні дивіденди, зокрема і місту. В Україні немає жодного сертифікованого легкоатлетичного манежу для зимових змагань. Ще одна не менш важлива складова – у Луцьку немає жодного концертного залу на велику кількість місць 3-5 тисяч людей. При правильному проектуванні цей манеж міг би дуже швидко перетворюватися на величезний концертний зал і приносити серйозні кошти для університету і для міста. Такий проект, на мою думку, був би значно кращий та ефективніший», – каже ректор СНУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus