USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Собак навчили «винюхувати» коронавірус. Відео

27 Вересня 2020 11:41
Собаки, навчені виявляти Covid-19, почали винюхувати зразки від пасажирів у фінському аеропорту Гельсінкі-Вантаа. Вчені, які займаються проектом, припускають, що тварини можуть визначити хворобу за п’ять днів до появи її перших симптомів.

Про це повідомляє Главком з посиланням на BBC.

Ефективність собак не доведена в порівняльних дослідженнях, тому добровольцям також пропонують здати ПЛР-тест для підтвердження результату. Тим часом команда з 15 собак і 10 інструкторів працює в аеропорту, демонструючи гарні результати.

«Під час нашого дослідження ми побачили, що собаки виявляють хворобу за п’ять днів до того, як у пацієнтів з’являться які-небудь клінічні симптоми, – сказала Ганна Хільмі-Бьоркман, ад’юнкт-професор Гельсінського університету. – Вони дуже гарні в цьому. Ми наближаємося до 100-відсоткової чутливості».

Собаки не обнюхують людей безпосередньо: для тесту пасажири протирають шию серветкою, розміщають її в банку, яку потім передають собакам. Ті нюхають зразки та через пару хвилин видають результат.
Фіни – не єдині, хто використовує собак для боротьби з поширенням коронавірусу. Кілька місяців тому міжнародний аеропорт Дубая почав використовувати тварин для аналогічного тестування.

Нагадаємо, в Україні за останню добу, 26 вересня, коронавірусне захворювання підтвердили ще у 3 130 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus