USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні стартує реєстрація на іспит з української для чиновників

16 Липня 2021 11:46
Реєстрація на іспит із володіння державною мовою стартує 16 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомила голова Національної комісії України зі стандартів державної мови Орися Демська.

«Реєстрація стартує 16 липня о 00:01 годині, а сам іспит розпочнеться 19 липня о 9:30. Далі впродовж перших двох тижнів щодня у будні відбуватимуться три іспитові сесії: з 9:30 до 11:30, з 12:30 до 14:30 і з 15:30 до 17:30. Це пов’язано з тим, що багато людей іде на конкурси на різні посади», – повідомила вона.

Вона зазначила, що ця сесія дасть можливість оцінити кількість заявок, кандидатів, а також екзаменаторів, локацій.

«Ми зробимо аналіз процесу іспитування, роботи системи й екзаменаторів. Якщо кількість претендентів буде значною, то ми збережемо частотність проведення сесій на щоденній основі на довший період. Якщо ми побачимо, що кількість претендентів буде меншою, ніж ми зараз очікуємо, то будемо регулювати кількість днів на тиждень, коли відбуватимуться сесії залежно від запиту», – розповіла Демська.

Також за її словами, для перевірки робіт і встановлення рівня володіння державною мовою апарат Комісії і сама Комісія мають 15 календарних днів. «Це означає, що довше точно не можна, але швидше можна. Тому я думаю, що перші сертифікати ми видамо якомога швидше», – зауважила вона.

Крім цього, у Нацкомісії підкреслили, що на сьогодні співпрацюють з різними обласними центрами щодо локацій і кількості місць для проведення іспитів.

«Ми плануємо, що майданчики будуть щонайменше в кожному обласному центрі. Далі будемо дивитися, яким буде запит. Якщо в регіоні буде потреба збільшити кількість іспитових майданчиків, то будемо облаштовувати їх у районних центрах. Головне, щоб локації були ефективні, і кількість витрачених зусиль і кількість проведених сесій іспитувань були паритетними», – сказала вона.

Демська повідомила, що станом на сьогодні іспитові майданчики облаштовані у Києві, Чернігові, Полтаві, Вінниці, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Миколаєві, Рубіжному.

«Щоб не було збоїв, максимальна кількість – це 900 людей на день із розрахунку 300 людей на 1 сесію. Треба розуміти, що є пропускна здатність самої системи, є кількість екзаменаторів, які можуть перевірити певну кількість робіт. Якщо все це поєднати, то оптимальна кількість тих, хто протягом дня складає іспит, не має перевищувати 900 осіб», – розповіла вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus