USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сьогодні триває боротьба»: на Волині два міста конкурують через кластерний статус для лікарні

7 Грудня 2021 15:17
Два волинських міста запекло конкурують між собою за право на те, аби центральна лікарня одного із населених пунктів мала статус кластерної.

Про це під час брифінгу 7 грудня повідомив голова Володимир-Волинської треиторіальної громади Ігор Пальонка.

З його слів, цього тижня відбулася нарада в районній державній адміністрації щодо питання визначення кластерних лікарень.

У цій нараді взяли участь представники ОДА, міські голови, представники управління охорони здоров’я, медики. Кожен відстоював і доводив власну позицію.

«Я намагався довести, що кластерна лікарня має бути саме у Володимирі, бо це центр району, тут є бригада швидкої допомоги. А Нововолинськ доводив, що це має бути у них, бо лікарня у них була опорна, надає реабілітаційні послуги, бо місто шахтарське. І сьогодні триває боротьба. Чому боротьба, тому що точно кластерна лікарня буде в Луцьку, Ковелі, а де третя буде невідомо», - пояснив посадовець.

Очільник громади зазначив, що під час зустрічі у міністерстві охорони здоров’я не йшлося про те, що краще будуть забезпечувати тільки кластерні лікарні.

«Враховуючи той досвід, який ми сьогодні маємо, на опорні лікарні держава дає до 30 мільйонів гривень. І ми хвилюємось, що якщо ми не ввійдемо у кластерні, то втратимо фінансування і будемо забезпечувати це з місцевого бюджету. Ми сьогодні реально конкуруємо з Нововолинськом і боремося за те, щоб кластерна лікарня була у Володимирі. Ми показували наші досягнення за рік. Сподіваємось, що доведемо, що кластерна лікарня має бути саме в нас», - каже Ігор Пальонка.

Насамкінець він додав, що мотивацією до такої конкуренції є те, що, як показує досвід, лікарні вищого рівня краще фінансуються.

Довідка

МОЗ готує плани для кожної області, які передбачають кластеризацію лікарень, тобто поділ закладів на чотири категорії – надкластерні, кластерні, загальні та перехідні. Про це 22 жовтня повідомив очільник відомства Віктор Ляшко. Головний медик зазначив, що кластерні лікарні будуть з чітко прописаним функціоналом, аби було розумінні, які медичні послуги, та з яким рівнем складності мають надаватися у цьому закладі.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus