USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Сьогоднішня війна з Росією – це війна не лише за території та майбутнє, а й за людський розум і мислення», – нардепка з Волині

5 Вересня 2023 14:31
Нещодавно уряд ухвалив стратегію до 2025-го року щодо боротьби з дезінформацією. Також навесні ухвалили план конкретних заходів: що потрібно робити і на території України, і за її межами.

Про це повідомила народна депутатка Україна, перша заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич під час прямого етеру єдиного новинного марафону.

«Всі ми розуміємо, що для російської пропагандистської машини не шкодують ні грошей, ні ресурсів, тому це така потужна зброя. Тому це ще один фронт, який потребує немалих ресурсів. Сподіваємось, що на наступний рік в бюджеті, дякуючи нашим міжнародним партнерам, усе ж таки буде збільшене фінансування на популяризацію культури і на роботу з медіаграмотності», – заначила нардепка.

За даними ГУР у Москві затверджено тематику нового етапу інформаційної війни проти України. А британська розвідка попередила, що працюватимуть через різні джерела.

Ірина Констанкевич нагадала основні правила для кожного, аби боротися із російською пропагандою та дезінформацією: «Слухаймо і дивімось лише перевірені джерела інформації. Вмикаймо критичне мислення! Перевіряймо, звіряймо контент, який споживаємо! Перевіряймо першоджерело. Чи бува воно не російське? Захист від російської пропаганди – це наша спільна відповідальність!»

Також Ірина Констанкевич наголосила на важливості підтримки національного мовника, популяризації автентичної української культури, роботі з медіаграмотністю.

«Ще один важливий аспект – міжнародний. Пропагандистську роботу рашисти вели не лише на своїй території, не лише на нашій, а й по всьому світу», – резюмувала народна депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 15:00
Саме тому так на часі законопроєкт 9672
Байден Показати IP 5 Вересня 2023 21:34
Правду не приховаєш ... Але ж вона зараз не затребувана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus