USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сонцезахисний крем: правила вибору*

17 Червня 2022 12:48
Літо – не лише пора відпочинку на морському узбережжі, а й можливість позасмагати під сонечком.

Багато кому подобається це заняття, адже після контакту з ультрафіолетом шкіра набуває привабливого золотистого відтінку. До того ж лише під час прямої дії сонця організм виробляє такий необхідний для життя й важливий для нормального розвитку вітамін Д. Але водночас надто сильне та часте випромінювання дуже шкідливе. Воно не лише викликає передчасне старіння, а й стає причиною сонячних опіків.

Одні люди більш схильні до небажаних реакцій шкіри після контакту з променями, інші менше. Але спеціальна сонцезахисна косметика універсальна й випускається для будь-кого, хто потребує якісного захисту. Це ефективні засоби, які блокують випромінювання та значно зменшують його шкідливу дію на організм. Деяким людям взагалі не можна з’являтися та довго перебувати на сонці без попереднього нанесення на тіло такого крему чи олійки.

Яку сонцезахисну косметику обрати

Будь-який засіб, який належить до такої категорії, містить певну кількість SPF. Це значення завжди вказується на тюбику, на нього першочергово звертають увагу. Під SPF мається на увазі фактор або інтенсивність захисту від сонця. Він буває низьким, середнім, високим, інтенсивним та максимальним. В першому випадку склад оберігає шкіру від ультрафіолету на 50–75%, тоді як в останньому – на 99,5%. Не всім потрібен сонцезахисний крем із максимальним SPF. Цей показник індивідуальний.

Але знання самих лише цифр недостатньо для того, щоб обрати відповідний крем. Мають значення також фототип та тип шкіри. За першим критерієм виділяють всього шість різновидів:

– кельтський. У таких людей дуже світлий епідерміс та біла шкіра, схильна до появи ластовиння. Волосся – світло-русяве або відтінку натуральний блонд. Володарі саме такого типу найбільш схильні до появи сонячних опіків, для цього їм достатньо побути на сонці без захисту всього 10 хвилин;

– нордичний. Така шкіра теж швидко обгоряє, але може й гарно засмагати. Це також світлошкірі блондини, які не мають ластовиння. Для сонячних опіків достатньо 30 хвилин безперервного випромінювання;

– європейський. Шкіра таких людей набуває світло-золотистого відтінку. Це кароокі або світлоокі люди з темним волоссям, у них не буває ластовиння;

– середземноморський, індонезійський, африканський. Це дуже смагляві, темноволосі люди, які майже ніколи не обгоряють на сонці, тому рідко користуються сонцезахисними засобами.

Має значення не лише фототип, а й тип шкіри. Для сухої найкраще обирати сонцезахисний крем зі зволожувальним ефектом, який не лише оберігатиме покрови, а й турбуватиметься про них. Жирна шкіра потребує косметичних засобів з легкою текстурою, які дуже просто наносяться й швидко всотуються. Дуже уважним слід бути власницям чутливої, схильної до почервонінь та висипань шкіри. Їм треба цікавитись складом косметики, аби вона не викликала небажаних реакцій та не посилювала наявних дефектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus