USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Власний досвід: з Луцька на Гоа. ФОТО

22 Квітня 2013 08:52
Специфіка індійського відпочинку на Гоа – священні корови та не менш «священні» собаки, торгівля наркотиками на вулицях, майже європейська їжа, нічні базари та тендітні індійки – була мрія побувати в Індії.

Так, була мрія побувати в Індії. Саме тому після затяжної та холодної зими вирішили поїхати за мрією!
Хоч як би хотілось справжньої екзотики , відправились таки у найпопсовіший штат для відпочинку у Індії. Штат Гоа.

Отже, поїхали …

З серії дописів про Гоа

Кажани, комарі, змії та всяке інше =) :

Нас лякали трохи кажанами, і ще більше зміями, які наче заповзатимуть до нас в номер, але ми так і не побачили ні одних, ні інших. Це не означає, що їх там немає, просто території всіх готелей обробляють спеціальним газом, який не є приємним для всякого роду комах та рептилій. А на території Гоа переважно шумно та людно, тому там рептиліям, певно, теж не цікаво =).

Хоча, нас попереджали, ніколи не потрібно забувати, що Аравійське море - то частина Індійського океану і у воді можуть водитись різні тварини, зокрема змії та скати. Після заходу сонця місцеві радять не купатись у морі, та й самі, чесно кажучи, не купаються. Також певно не варто самим розгулювати у джунглях, чи в місцях, де мало люду.

Сонце та клімат

Ми були у березні. Тоді там в середньому +30 , але не відчувається спеки, завжди є вітерець, особливо ввечері, тому спека не пекельна, навіть приємна! А от сонце - дуже підступне, рекомендую загоряти дуже обережно, мазюкатись різними кремами та олійками і обов’язково ходити в панамці (їх тут як і сонцезахиснів кремів – величезний вибір).

Корови та собаки

Корови вважаються в цій країні священними тваринами, тому вільно гуляють вулицями, харчуються на смітниках та всяке таке інше. Та склалось враження, що і собаки тут священні – їх безліч. Таких, які мирно уживаються з коровами. Таке враження, що території вони поділили між собою! Собак багато на пляжі, а корів навпаки - у місті. Перші дні дивує наявність цих «екзотичних» тварин на вулицях Гоа, але потім звикаєш.


Пляжі

Пляжів тут багато. Візуально майже всі однакові! Є пляжі, на яких повно дискотек та пабів, є такі, на яких тільки декілька кафе, але загалом не шукайте тут картинки з реклами баунті, білого піску та бірюзової води. Пісок зазвичай жовтуватий, вода чиста але не голубого кольору. Взагалі пляжі далеко не ідеальні.

Під ногами може бути скло, пластикові пляшки та різне сміття. Але ніяке сміття не може зіпсувати головну родзинку пляжів Гоа - захід сонця. Сонце заходить в океан... Кожного вечора , звісно, по-різному… Неймовірно це все виглядає і саме по собі, але особливості додає те, що перед заходом сонця з пляжів забирають шезлонги та лежаки (які тут виявляються безкоштовними) і ставлять плетені стільці, столики та свічки... Тому процес перетворюється у суцільну романтику :))



Транспорт та дороги

В Індії, здається, взагалі відсутні правила дорожнього руху. Першим їде той, хто голосніше сигналитиме =) Багато де немає тротуарів, тому гуляти доведеться з обережністю, щоб випадково не спровокувати зіткнення з мопедами, автомобілями, рікшами та коровами =). В Гоа можна дешево взяти автомобіль чи байк на прокат. Але кажуть, що саме байки становлять найбільшу небезпеку для життя туристів.

Валюта, та харчування

Валюта Індії – рупій.
Курс приблизно був 1 долар = 53 рупії. Обмінюйте у обмінниках, які там - на кожному кроці, краще не міняти в аеропорту та готелі, - не дуже вигідний курс!
Харчування там направду дешеве, ціни - або такі як в Україні, або навіть нижчі. Вечеря обійтись може (на двох) від 450 до 1000 рупій, все залежить від ваших бажань та смаків. Варто спробувати філе акули, та King fisher, також багато різних морепродуктів. Гоанська кухня, в зв’язку з політичною ситуацією минулого (Гоа - колишня португальська колонія), відрізняється від суто індійської, більше схожа на європейську.


Суто індійську їжу можна спробувати у будь-якому закладі харчування, а також на плантації спецій (одна з найпопулярніших екскурсій для туристів,), в пакет екскурсії входить обід, де ви спробуєте страви з різними прянощами, які подаватимуться у посуді виготовленому з листків бананових пальм, і дізнаєтесь смак національного алкогольного напою фенні.

Торгівля
В Гоа, як і у кожному місці, де розвинений туризм, основна сфера заробітку –торгівля. Торгуватись з місцевими продавцями тут варто, отримаєте нижчу ціну і приємні емоції). Не варто купувати у європейців, зазвичай у них завищені ціни і сторгуватись не дуже вже з ними вийде! При гарному настрої та хоч маленькому вмінні «вести переговори» можна купити різноманітні сувеніри та індійські штучки за ну дуже гарною ціною =). В Гоа є багато нічних ринків, де окрім купівлі сувенірів, прикрас, одягу та різних товарів, можна насолодитись музикою та поспостерігати за мініатюрними індійскими дівчатами, гоанською молоддю, яка дуже особливо виглядає та поводиться.

Також тут на кожному кроці вам пропонуватимуть різні види наркотиків. Однак, дуже часто, показує практика, вживання різного роду наркотичних сумішей, куплених у індусів, призводить до летальних наслідків.

Що варто взяти з собою в Гоа

Взагалі там фактично все можна купити, але все-таки їдучи туди вдруге, взяла б з собою:
антисептик для рук, вологі серветки, маленький навісний замочок (на випадок відсутності сейфу в номері), сонцезахисний крем (там їх вдосталь, питання тільки у виробниках, немає звичних для нас марок), це ж стосується засобів гігієни, можливо, каву та кип’ятильник (натуральну і смачну каву важко було знайти), подушки для подорожей (довгий переліт, зазвичай з пересадкою), спрей від комарів та звичні медикаменти (щось антибактеріальне, від розладів шлунку та протиалергічне).

Додам, штат Гоа - найменший штат країни, але найбільш населений російськомовним людом, тому якщо хочете відпочити так, щоб забути звідки прилетіли, на Гоа радила б не летіти. У кожному кафе чи ресторані меню розписане як англійською, так і російською мовою.

Тому для тих, хто не знає англійської, особливих труднощів, можливо, і не виникне, але краще все-таки, коли їдеш до чужої країни, спробувати вивчити мову, бо зрештою то ми у них в гостях, а не навпаки! Вони люблять, коли говорять з ними англійською =).

Гоа – специфічне місце для відпочинку! Якщо шукаєте європейського комфорту, чи закритих територій, схожих на готельні відпочинки в Туреччині чи Єгипті, краще не летіти в Гоа. А от за емоціями, екзотикою, романтикою, та відкриттям іншого світу загалом і в собі, варто точно!

Далі буде …

Підготувала Оксана БУКІНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Рамон лопес Показати IP 22 Квітня 2013 09:13
В скількі обійшлось таке задоволення?
fedia Показати IP 22 Квітня 2013 09:40
500 баксів
Грыцько Показати IP 22 Квітня 2013 10:03
" У кожному кафе чи ресторані меню розписане як англійською, так і російською мовою." от халепа, а я свідомо російску не вчив... а на мові там нияк?
Віктор Показати IP 22 Квітня 2013 10:07
22000 грн. Горяща путівка на двох з двухразовим харчуванням, запитував буквально на тому тижні!
ааа Показати IP 22 Квітня 2013 10:09
З собою варто взяти нормальний фотоапарат, а не фоткати телефоном...
Мамй Показати IP 22 Квітня 2013 11:23
Гоа - колишня британська колонія, це щось новеньке :-)
андрiй76 Показати IP 22 Квітня 2013 11:38
22000грн.це на двох дорослих,а на дитину така ж ціна чи дешевше? Що входить у путівку і на скільки вона днів хто знає? Поділіться інфою.Дякую заздалегідь.
Ксю Показати IP 22 Квітня 2013 15:33
Вартість путівки залежить від сезону, грудень -січень найдорожче, березень квітень дешевше! (літо - сезон дощів)На двох дорослих можна знайти путівку за 15 000 - 17 000 грн , це 4* готель, з одноразовим харчуванням. На рахунок дітей не знаю, але з маленькими дітьми б не рекомендувала їхати. Небезпека : дороги, різноманітні комахи, та океанські хвилі, ну і нелегкий переліт.
джамшут Показати IP 25 Квітня 2013 10:17
Индия индия...карма, будда...все священно все божественно...все это методически подогревается тур операторами! Индия один из самых крупных поставщиков кожи, из тех самых священных коров!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus