USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Соросята вбили економіку»: опублікували другу частину прослуховування прем’єра Гончарука

15 Січня 2020 23:53
На сервісі YouTube з’явилася друга частина прослуховування наради в прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Вона опублікована на каналі «Як обдурити президента».

Перша частина аудіо вже наробила багато галасу. Зокрема, чоловік з голосом, схожим на Гончарука, каже неоднозначні слова на адресу Володимира Зеленського. А саме, що у президента «примітивне розуміння економічних процесів».

Кабмін навіть змушений був випустити офіційну заяву, в якій повідомив, що інформація про відставку Гончарука, чутки про яку з’явилися після публікації аудіо, не відповідає дійсності.

Страна записала стенограму другої частини прослуховування наради Гончарука та інших топ-менеджерів. Гончарук каже, що у них «планів немає», владу звинуватять в «нищенні економіки». Згадуються також довгоочікувані зимові премії, які керівництво країни якраз отримало.

Стенограма наради у Гончарука. Частина друга

«Ось у нас в четвертому кварталі просяде економічне зростання. Було 4 і 4. А зараз буде, за деякими оцінками, 2. І (прозвучать заяви): вбили економіку реформи ці, як сказати, соросята. При міцних господарниках було 4 і 6. А прийшли соросята і економіка росте до 2 і вниз. І нічого нікому не доведеш», – говорить Гончарук російською мовою, маючи на увазі відсотки зростання ВВП.
Прем’єр-міністр продовжує: «І ось це все створює відчуття у президента, що ситуація неконтрольована. Ми не розуміємо. У нас немає планів. А у вас його реально немає».

«По бюджету я не розумію, як правильно. Рішення немає», – зазначає прем’єр.

Далі каже Катерина Рожкова, перший заступник голови Нацбанку: «Давайте шукати рішення питань, які є. У глобальному вимірі все добре». Міністр фінансів Оксана Маркарова доповнює її: «Незрозуміло нікому, крім нас».

«Ми не можемо намалювати економічну політику. У нас цілі міністри для цього в міністерствах. Ми з Тимофієм ... (Тимофій Милованов, міністром економіки, – Ред.). Давайте зробимо трьохрічний, п’ятирічний ...»

Вклинюється Маркарова: «Якщо ми продовжуємо робити ... Тобто наша політика полягає в тому ... Раз, два, три. Тобто в концесії» (договір між власником та інвестором про вкладення грошей в об’єкти майна, – ред.).

Рожкова відповідає: «Наше завдання – забезпечити марокоекономічну стабільність. Вона вже є. Ось ці речі показати. Тоді, напевно, можна буде сказати: «Ми йдемо приблизно таким шляхом».

До розмови підключає Тимофій Милованов: «Як ми відповімо на питання: курс посилився, а ... Я не розумію».

Катерина Рожкова каже: «Давай відверто теж говорити, що такі речі, як курс і інфляція, впливають на економіку ... Можливо, хороша ідея знаєш у чому? Взяти країну, схожу на нас. Ну, наприклад, є сильний потенціал в армії... ».

Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб: «Аргентина?»

Рожкова: «Ні. Аргентина – якраз Данилишину за сценарієм йти ... Взяти і подивитися, як змінювалися економіки і як зараз. Я не знаю ... Австралія».

Співрозмовниця (у прослуховуванні вона вказана як Юлія Ковалів, заступник голови Офісу президента України, але вона потім спростувала свою участь): «Я прошу вибачення. Просто ми говоримо про а-ля економічну стратегію. Про зміни. Нічого, що нам потрібно робити, ми не обговорювали. І це мені здається ключовим: що нам потрібно зробити в економічній політиці».

Вона продовжила: «Навіть план, який заступники подавали в міністерствах до програми дій уряду ... Там переважно написано: «податкові пільги, податкові пільги». Якщо ми це запровадимо, нас МВФ ...»

Її перебиває Маркарова: «І на зиму претендувати на купу премій».

Знову говорить Рожкова: «Ну, дивіться, макро – раз. Умовно. Що ми можемо зробити – два. Щодо всього іншого, що ми називаємо імпортозаміщенням і так далі... Ось його можна по-різному будувати. Питання зараз у чому: якщо ми на цьому зійдемося, то багато речей [будуть залежати] від наших комунікацій ... Коли ми почнемо про це говорити ... Знаєте ж, люди вони ... У них починає змінюватися мислення, це правда».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
українець Показати IP 16 Січня 2020 00:22
дебілів та гоміків у відставку поки народ не виніс ...
333 до українець Показати IP 16 Січня 2020 19:19
Потрібно дати їм ще 100 днів. Ми їх вибрали, ми їм віримо і підтримувати мусимо.
+ до 333 Показати IP 16 Січня 2020 21:53
Як ми вчора проголосували, так ми сьогодні і маємо!Ура, 73 рази, ура!!!
333 до українець Показати IP 16 Січня 2020 19:21
А ще рік назад ми гордилися Україною і собою-українцями.
Я Показати IP 16 Січня 2020 06:23
Не знаємо, що таке держава, нація, економіка...якби сім'я, розбирала по цеглині хату в якій живе, не побудувавши нової, сказали б сусіди , що всі хто в хаті- дурненькі....так і з країною- ми самі розвалюємо країну своїми ж руками і своїми тупими мізками робимо з країни ти- руїну
Світовий уряд Показати IP 16 Січня 2020 07:35
А пам'ятаєте , як шановні лучанин били бабцю, яка все життя була за Україну і вирішила вийти з плакатом на одиночний пікет в центр міста проти головного технократа? Ще з неї робили винну , хотіли притягти до суду. Дякуємо за ваш вибір, звикайте жити по новому !
Лучанин Показати IP 16 Січня 2020 08:12
Те, що вони загнали економіку країни в ж... то ясно вже давно. Але хоча б одне те чудо заговорило українською мовою!
уважний до Лучанин Показати IP 16 Січня 2020 10:18
А от саме мова на щось вплине :) Та всі вони там так розмовляють - тільки на людях, на ТБ типу патрійоти! Невже ви цього не знаєте?!
Волинянин Показати IP 16 Січня 2020 08:13
Мені соромно за такий професійно-інтелектуальний рівень урядовців ! Мені боляче і страшно за майбутнє України з такими керманичами ! Але давайте будемо відвертими і щирими. Вина повністю лежить на нас,за то шо ми так безвідповідально, не вникаючи, не усвідомлюючи, не розуміючи, піддаючись на обіцянки і спокуси, за подачки і гроші кидали бюлетені в урну, абсолютно не усвідомлюючи подальших наслідків за свої безвідповідальні дії. А тепер з дурнуватим виразом обличчя ї бігаючими оченятами шось мямлимо у своє виправдання і кажемо, шо нема професіоналів - управлінців. Вибачте за прямоту, але дурні не можуть обрати мудрих поводирів !
Баба Ганя до Волинянин Показати IP 16 Січня 2020 08:59
За себе говоріть, багато людей було проти і говорило це/ Весело вже?! Правда?!
омелько до Баба Ганя Показати IP 16 Січня 2020 16:20
Це ще квіточки! ягідки попереду! бійтеся щоб не було так весело що плакати захочеться від тоі радості.
місцевий до Волинянин Показати IP 16 Січня 2020 10:23
За які гроші ви кидали бюлетені - поясніть?! Порох - давав гроші, а Зе ніде грошей не давав! Так що не треба обманювати і манипулювати! А от те, що ті "соросята" нароБлять справ - то правда! От тут Зеленському треба робити висновки і як швидше, а то те все оточення просто "втопить" його! Зарплати їм-но давай... Ви спочатку заслужіть їх, зробіть щось для людей, а потім рота про зарплати відкривайте, а то ще нічого не зробили, а про зарплати і премії лише думають... Ви поставлені обраним Президентом про людей думати і на їх благо працювати і це все отримуєте з податків, що люди платять - то робіть для людей!!!
факт до Волинянин Показати IP 16 Січня 2020 10:26
А типу у Пороха такі "розумні" були?! :))) Там добряче все "піляли", а ці продовжують як і всі часи в Україні було! І не сумнівайтесь - і надалі буде!!!
Дідо до Волинянин Показати IP 16 Січня 2020 12:29
Ви ще раніше це зробили. На майдані.
Правда Показати IP 16 Січня 2020 09:00
Подякуємо волинянину.Все правильно написав.Хоча це ще тільки початок.Попереду нас чекає великі потрясіння,особливо після Закону про продаж землі.Ми ще не знаємо про рішення МВФ.Якщо кредитів не буде,відчуємо всі.Хоча вже зараз відчувається якась розгубленість і безнадія,варто пройтися Луцьком,відвідати ринки,поспілкуватися з мешканцями.Але ж правильно написано,вина виключно на нас.І це ми ще не відчули репресивної машини цієї "влади".
404 Показати IP 16 Січня 2020 09:10
Пристрій треба форматувати. Оголосити дефолт і посилати МВФ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus