USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Празі понад 200 тисяч людей вимагали відставки прем'єра

16 Листопада 2019 19:24
У столиці Чехії Празі кілька сотень тисяч людей взяли участь у демонстрації асоціації «Мільйон миттєвостей» проти прем'єр-міністра Чехії Андрея Бабіша.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на видання Idnes.

Організатори заявляють, що на акцію зібрались близько 300 тисяч людей. У поліції повідомляють про щонайменше 200 тисяч осіб.

За вимогою мітингувальників, Бабіш має подати у відставку до 31 грудня, якщо він не відкличе міністра юстиції та не позбудеться свого холдингу «Агрофрерт».

В іншому випадку «Мільйон миттєвостей» скличе нові протести у січні і обіцяє, що вони будуть набагато «креативнішими» та дадуть знати про Чехію за кордоном.

Акції протесту проти чинного уряду в Чехії тривають ще з кінця квітня.
За інформацією словацького Інституту пам’яті народів, з 1982 по 1985 рік Бабіш був інформатором чехословацької Служби державної безпеки (StB), аналога радянського КДБ.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКАНДАЛ З ПРЕМ'ЄРОМ ЧЕХІЇ: ЧОМУ ВІН МОЖЕ ПІТИ У ВІДСТАВКУ ТА ДО ЧОГО ТУТ КРИМ

Раніше повідомлялося, що 13 листопада видання Seznam опублікувало документальний фільм, у якому син прем'єра Чехії Андрея Бабіша стверджує, що батько примусово запроторив його в окупований Росією Крим, аби той мовчав про фінансові махінації батька.

23 листопада парламент Чехії не зміг висловити недовіру урядові прем'єра Бабіша: не вистачило 9 голосів

Більше половини чехів вірять, що прем’єр країни намагається приховати свою причетність до справи «Гнізда лелеки». Відповідне опитування провела агенція Median: 54% опитаних чехів вважають, що сина Бабіша вивезли у 2017 році до Криму для того, щоб він не свідчив проти батька. Раніше прем’єр заявляв, що його син перебував на півострові добровільно. Водночас 50% чехів вірять, що Бабіш-молодший не знав, що він підписував, коли підписав документи пов’язані з цією справою. 57% респондентів вірять, що прем’єр намагається зробити усе для того, щоб його родина не свідчила у справі «Гнізда лелеки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свідоміт Показати IP 16 Листопада 2019 19:39
Ось так виглядає гідність!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus