USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сотні лучан долучилися до спільної коляди

13 Січня 2019 21:53
Подяки тим, хто боронить Україну на сході та спів колядок великою родиною лучан: у центрі міста відбулася громадська акція «Спільна коляда».

Під час громадської акції, що відбулася 13 січня на Театральному майдані у Луцьку, нагадали, що передусім потрібно подякувати тим, завдяки кому лучани нині мають змогу радіти Різдву. Десятки тисяч українців зараз захищають рідну Україну, багато хто перебуває у шпиталях після поранень в боях. Усі вони потребують доброго слова та підтримки, тож присутніх закликали разом долучитися до всеукраїнського флешмобу «Завдяки тобі», притуливши праву руку до серця.

Оскільки Різдво об’єднує увесь світ, а всіх об’єднує одна мета – жити у мирі, добрі і злагоді, пролунала колядка «Тиха ніч» німецькою, англійською та польською мовами.
До спільної коляди долучилися представники різноманітних релігійних конфесій міста. Так, радість Різдва Христового з лучанами розділили священик Свято-Троїцького кафедрального собору протоієрей Миколай, керівник Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви єпископ Віталій Скомаровський, представник Української греко-католицької церкви отець Роман, секретар Волинської єпархії УПЦ МП отець Миколай, пастор Німецької євангелічно-лютеранської церкви Ігор Тараненко, консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур та радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Протоієрей Миколай вітав лучан від імені владики Михаїла та священиків собору з величним святом – Різдвом Христовим. Народження Христа – це надія, воскресіння Христа – це спасіння. Маючи ці надію та спасіння людина живе, навчається, примножує, творить та радіє, радіє тому, хто дав їй життя – народженому немовляті, Божому синові. Священик відзначив, що радість різдвяного часу зігріває нас не тільки тим, що є свято, а тим, що радість пробуджується через щиру молитовну колядку. У ній ми виражаємо єднання творця з творінням, неба з землею, Бога з людиною. Він побажав, щоб колядка зігрівала і тих, хто перебуває на сході країни, де не лише холод та бруд, а й смерть. Отже, важливо випросити у Бога не лише миру, а й перемоги над злом.
Віталій Скомаровський зазначив, що Божий син приніс нам світло науки і знання та світло любові. Він побажав, щоб це світло Ісуса Христа освітлювало наші серця, родини та наш народ у цьому році.

Марек Запур, привітавши лучан від імені Генерального консульства, зауважив, що польські колядки настільки ж гарні, як українські, але в щедрівках українці значно обігнали поляків.

Ігор Поліщук привітав лучан з величним та надзвичайним святом народження Ісуса Христа. Якби не народився Ісус Христос, не було б християнства, ми не мали б шансу на спасіння. Він побажав, аби Господь оберігав Україну, подарував їй мир, благословив наше місто на розвиток та процвітання, дарував усім міцне здоров’я, добробут, злагоду, повагу і шану один до одного, любов у серця та затишок у домівки. Насамкінець Ігор Поліщук побажав, щоб Ісус Христос народився в душі кожного з нас і був там завжди.

Колядка «Нова радість стала» об’єднала в одну співочу родину усіх, хто перебував в цей час на Театральному майдані – звіздарів, музикантів, представників духовенства та пересічних лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus