USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Лучан та гостей міста зібрала «Спільна Коляда»

10 Січня 2016 18:49
Лучани та гості міста колядували, щедрували, вітали один одного зі святами сьогодні, 10 січня, на Театральному майдані обласного центру під час другого дня міжнародного етно-фестивалю “Різдво у Луцьку”. А на різдвяному ярмарку можна було скуштувати смачної куті, питних медів, волинської шинки та ковбаски. Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Своє мистецтво демонстрували колядники з різних куточків України, Волині та Луцька. Співом лучан та гостей міста протягом сьогоднішнього дня фестивалю тішили фольклорні гурти: Гімназії № 14 ім. Василя Сухомлинського (керівник Олег Романюк); ЗОШ №25 «Перлинка» (керівник Тетяна Пінчук); ЛНВК гімназія №14 Народний фольклорний колектив "Дивоцвіт" (керівник Олена Шульгач).

Особливо тепло мешканці міста зустрічали колективи, які приїхали із Павлограда та Житомира. Неповторні різдвяні композиції подарували глядачам Центр дитячої та молодіжної творчості «Диво» (керівник Іванна Горбачук) та співачка Уляна Томчук.

Жителі обласного центру мали нагоду побачити, як колись колядували у різних куточках області. Перед ними виступили Народний аматорський фольклорний гурт «Дубровонька» із Камінь-Каширського району, Народний аматорський фольклорний колектив «Кременчанка» та Народний аматорський фольклорний колектив «Писанка» із Рожищенського району, Народний аматорський фольклорний колектив «Калина» з Іваничівського району, аматорський фольклорний гурт «Журавка» із Луцького району. Усі фольклорні колективи, які прибули на етно-фестиваль, отримали подяки Луцького міського голови.

В рамках етно-фестивалю відбулися різдвяні зустрічі в арт-галереї «Луцьк». Лучани мали нагоду поколядувати з творчим колективом з міста Павлограда.

Провели майстер-клас з вивчення автентичних колядок від Тетяни Ціхоцької та гурту «Жайворонки». Майстер-клас з виготовлення різдвяних оберегів запропонувала Наталка Довгалюк. А ще тут усі частувалися кутею, узваром, медами, солодощами.

Також традиційно на Театральному майдані відбулася громадська акція «Спільна Коляда», яка розпочалася виступом фольклорного гурту «Ластівки» Луцької музичної школи №1.

Після вітань на сцену піднялися звіздарі з вертепними зірками, що представляли загальноосвітні заклади міста, та Народний аматорський фольклорний гурт “Чачка” Палацу культури міста Луцька, які спільно з представниками влади, духовенством та лучанами, що зібралися на Театральному майдані, виконали колядку “Нова радість стала”.

Впродовж фестивалю тривали благодійні акції «З Різдвом у серці», «Поділись святом з солдатом». Майстри зі своїми вихованцями виготовляли сувеніри, які будуть передані бійцям АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus