USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як лучани гуртом колядували. ВІДЕО

11 Січня 2015 18:28
Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» завершили спільною колядою та Національним гімном України. За два дні заходу на сцені в центрі міста побували біля півсотні колективів, а це - майже тисяча учасників.

Нагадаємо, раніше найбільшу свічу запалили на етно-фестивалі у Луцьку.

Віншувати зі святами приїхали колективи не лише з Луцька та всіх куточків Волині, а й зі сходу України, з Польщі та Білорусі.


ЧИТАТИ ЩЕ: «РІЗДВО У ЛУЦЬКУ»: СВЯТО ЗАРАДИ ДОБРОТИ

Наприкінці заходу, всі присутні, висловлюючи солідарність з мешканцями Франції, вшанували хвилиною мовчання загиблих у теракті в Парижі та всіх, хто загинув за одвічні людські цінності, за честь і гідність, зокрема і й українські захисників.
Потому, Митрополит Луцький та Волинський Михаїл привітав усіх з Різдвом Христовим.

«Улюблені браття і сестри! Коляда, якою ми сьогодні прославляємо Христа, - це той духовний піснеспів, який об’єднує вік, нації, народи. Спільною колядою ми не лиш об’єднуємося навколо віри в Христа, ми висловлюємо наші душевні й духовні відчуття, відчуття радості, яка єднає всіх людей. Свято Різдва ми називаємо сімейним святом, святом України, святом всього світу», - звернувся він до вірян і привітав з наступаючим новим роком. Адже його початок християни святкують від Різдва Христового.
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл
Владика побажав усім, щоб новий рік українці прожили під мирним небом, божим благословенням, і увінчався він успіхом у справах.

Також присутніх привітав Консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцький: «Минулий рік був складним і тяжким для України, Польщі та Європи. Бо ми постали перед страшним фактом, незрозумілим ні політично, ні етично, ні інтелектуально. Бажаю в наступному році, щоб наша зустріч була в ліпшій ситуації».
Консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцький
Консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцький
Звернувся до лучан і гість Луцька, секретар Павлоградської міськради Дніпропетовської області Євген Аматов, бажаючи волинянам миру і добра: «Бажаю кожній родині здоров’я, злагоди. Чистого неба над головою, рідної землі під ногами, бо ми живемо в єдиній Україні».
Луцький міський голова Микола Романюк та секретар Павлоградської міськради Дніпропетовської області Євген Аматов
Луцький міський голова Микола Романюк та секретар Павлоградської міськради Дніпропетовської області Євген Аматов


Згодом слово сказав і Луцький міський голова Микола Романюк, який подякував усім учасникам етно-фестивалю, а особливо гостям міста, за те, що вони розділили разом з лучанами радість свята Різдва Христового. «Бажаю всім нам миру на нашій землі, здоров’я вам, вашим рідним, близьким. Слава всім вам і слава Україні», - звернувся він до присутніх.


Наприкінці заходу, в рамках акції «Спільна Коляда» всі гуртом заколядували знану українську колядку «Нова радість стала», а потім – з тим же натхненням і трепетом – Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 12 Січня 2015 03:03
Так приємно, моя донечка на фото першому)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus