USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сотні відвідувачів ринули на тюльпанові поля «Волинської Голландії». Фото

11 Травня 2020 16:55
Усі, хто минулих років милувався фотографіями різнобарвних тюльпанів лише в мережах, мають нагоду відвідати квіткове поле цьогоріч. Попри додаткові заходи безпеки та доволі вітряну погоду, аби погуляти між тюльпановими рядками, зробити колоритні знімки та придбати квіти додому, на «Волинську Голландію» масово вирушили відвідувачі.

Фестиваль «Волинська Голландія» уже втретє проходить на 36-му кілометрі траси Луцьк–Ковель – неподалік села Свидники Ковельського району. Цього разу захід розпочався в понеділок, 11 травня, і триватиме три дні (до 13 травня включно).

Відзначимо, що раніше організатори – представники квіткового господарства «Лілі Лайн» – повідомляли про те, що локація масштабного фестивалю буде закритою для гостей у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Однак через послаблення карантину, зокрема відкриття парків і скверів, проведення заходу стало можливим – відвідувачів просять приходити лише в масках і дотримуватися дистанції.

Незважаючи на те, що деякі ранні сорти квітів, на жаль, відцвіли, основна маса тюльпанів досі квітне й милує око. До уваги гостей – понад два гектари тюльпанів: піоновидних, махрових, лілієподібних, бахромчастих, попугайних та багатьох інших.

Усупереч карантинним обмеженням і попри відсутність громадського транспорту, до «Волинської Голландії» з самого ранку прямують відвідувачі. Більшість залишає автомобілі при в’їзді і ще близько кілометра долає пішки, змагаючись із курявою, аби дістатися до квіткового різнобарв’я.
Як пригадував власник господарства «Лілі Лайн» Олександр Подзізей, тюльпани на цьому місці вирощують уже п’ять років. Фестиваль же вирішили започаткувати три роки тому, аби відвідувачі приходили організовано:

«Перші два роки ми працювали спокійно, а потім пішли чутки і з’явилися «паломники», які приходили хаотично, нерідко лягали в тюльпани, рвали їх, і наші сторожі, які працюють на полі, просто не могли з ними справитися. Це потрібно було контролювати, а ми не мали такої змоги. До того ж це нам заважало працювати. Тому ми вирішили, що краще зібрати всіх охочих на два-три дні, зробити все організовано, по квитках, забезпечити належну охорону, влаштувати фуд-зону, аби люди могли пити каву й насолоджуватися красою квітів».

Назву фестивалю теж дали люди, як приїжджали й запитували: а де та волинська Голландія?
Аби підготуватися до фестивалю потрібно чимало часу. Фактично лише технологія вирощування тюльпанів займає два роки. Квіти висаджуються восени, в жовтні, одного року, а викопуються літом уже наступного.
Як поділилася лучанка Марія Черняхович, яка приїхала на фестиваль разом із дітьми, «Волинську Голландію» вперше вона відвідала рік тому, тож, дізнавшись про те, що цього року тюльпанові поля все-таки прийматимуть гостей, просто не змогла проґавити можливість помилуватися квітами вдруге.

«Квіти просто неймовірні. Шкода, що багато вже відцвіли… – сказала жінка. – Минулорічний фестиваль стартував раніше – на початку травня, тому, як мені здається, цього разу квітів трішки менше. Також дещо псує враження те, що до самого поля мусиш іти пішки, а поруч їдуть легкові автомобілі, які піднімають куряву».
Зауважимо, що вхідний квиток на фестиваль вартує 40 гривень, дитячий – 20 гривень. Безкоштовно на «Волинську Голландію» можуть потрапити особи з інвалідністю, діти до шести років і учасники АТО.

Також на території заходу можна придбати квіти – за свіжозрізаний тюльпан доведеться віддати всього 10 гривень.

На самому полі суворо заборонено рвати і топтати квіти. За це загрожує штраф розміром 500 гривень.

Окрім того, організатори подбали і про розваги – відвідувачі можуть, до прикладу, поласувати морозивом чи пригоститися прохолодними напоями, спробувати страви, приготовані на грилі, а також купити сувеніри.
Попереду – ще два фестивальні дні, тож усі охочі матимуть шанс скласти власні враження від «Волинської Голландії».


Текст і фото: Ольга Шершень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
томос Показати IP 11 Травня 2020 17:33
Перепис селфізалежних....
Переписун до томос Показати IP 11 Травня 2020 18:06
Щасливих нарцисів.
Колік до томос Показати IP 11 Травня 2020 21:44
"Їх негайно треба здати в поліклініку, для дослідів! "- як казав листоноша Пєчкін.
дідо Показати IP 11 Травня 2020 17:51
бідують на карантині.
Ор Показати IP 11 Травня 2020 19:11
Тепер буде і Волинська італія
Hello! Показати IP 11 Травня 2020 19:20
Фото в нікуди.... переважно одні і ті ж самі позування. Якщо вже Волинська Голландія, то зробіть фото екскурсію по квітах де зазначте їх розширену назву, а не фото відвідувачів у квітах. Жінка в тюльпанах нормально сприймається, а чоловік, то ще, напевно, не кожному! Я правий "+" , ні - "-".
123 до Hello! Показати IP 11 Травня 2020 20:11
Думка диванного експерта....
Рішала Іван до Hello! Показати IP 11 Травня 2020 20:18
"Козаки"
Г Показати IP 11 Травня 2020 20:08
В церкву ходили теж думали не візьме-взяло!
Микола Показати IP 11 Травня 2020 21:41
Оце так послаблення...на днях буде побільшення
Луч до Микола Показати IP 11 Травня 2020 21:47
Угомоніться вже свідки вірусу останнього дня, так ві є і він буде тепер завжди , але ми мусимо з ним жити , а не в мерти на карнтині
Вас Показати IP 11 Травня 2020 22:54
Дякуємо Ірина Хеплер за декорації
ототак Показати IP 11 Травня 2020 23:23
Карантин тільки послабили, а тут відразу купа порушень! І без масок, що відвідувачі, що продавці, за столиком сидять більше двох, да бери штрафуй, бюджет поповнюй і людей до тями приводь! Так де та поліція і хто має за тим всім слідкувати?!
Лучанка Показати IP 11 Травня 2020 23:34
Кажуть, хто тюльпани нюхає, того віруси минають))
Ростемо ж ми, гей ! Показати IP 12 Травня 2020 08:07
Рів у парку - Луцька Венеція, тюльпани в полі - українська Голандія, ше трохи раніше Світязь був українським Байкалом. Цікаво, а отой "майстер пера" особисто хоча був біля Амстердама, Венеції чи біля Байкала ! А воно так подібне одне на одного, як п*с*н на молоток ! Завтра напишуть, шо Амстердам - то поліські Свидники, Венеція - то волинська меліорація, а Байкал - то шацьке Луки Перемут, бо Світязу він і в підметки не годиться. Шо вуйку робите ? Шо роблю, шо роблю ... А де я знаю, шо я роблю ! Ото сиджу і пишу, пишу...
Alex Показати IP 12 Травня 2020 10:03
\Цікаво скільки там людей в тій ванній побувало
111 Показати IP 12 Травня 2020 12:26
Таке враження,що люди квітів ніколи не бачили,та схаменіться трохи,дикуни.
111 Показати IP 12 Травня 2020 12:27
Як припече,то знов буде винна влада чи ще хтось,тільки не ви самі.
Полішук Показати IP 12 Травня 2020 17:34
Красіво !
Шо тут сказати ? Показати IP 12 Травня 2020 19:43
Цікаво, як ті фоткачі трактують себе в тюльпанах з таким виразом обличчя і мімікою ? Вони, напевно, хочуть тюльпанами прикрасити себе або тюльпанам додати краси, посадивши ( положивши ) себе красивого ( красиву ) у міжряддя. Якийсь різновид ексгібіціонізму з послідуючим, в такий спосіб, самоутвердженням себе і демонструванням недосяжної для інших самодостатності .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus