USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині стартував фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія»

4 Травня 2023 21:14
У селі Линівка Луцького району, що за 35 кілометрів від обласного центру, 4 травня розпочався шостий щорічний фестиваль квітів «Волинська Голландія». Тут розквітли сотні тисяч тюльпанів.

Про це розповіла Суспільному організаторка фестивалю Тетяна Пашковська.

Перед кожним фестивалем, зазначила організаторка, висаджують 200-300 тисяч нових цибулин тюльпанів, щоб омолодити колекцію. Тож квітів тут може бути до мільйона.

Один рядок – це орієнтовно 15 тисяч цибулин.
«Цьогоріч в нас з десяток новеньких сортів. Особливо пишаємося червоним піоновидним. Назва його Бомбастік Ред. Велика квіточка. Він дуже високий, потужний. Відвідувачі просто в захваті від цього сорту», – каже Тетяна Пашковська.
Зізнається: думала, що через паводок три гектари тюльпанового поля цього року розквітнуть пізніше, проте сонце й тепло наприкінці квітня допомогли розпочати фестиваль тюльпанів вчасно. Та все ж частина квітів через надмірну кількість опадів таки пропала.
«Наше поле трішечки підтопило, але зараз вже все гаразд. Тюльпани все ж таки перемогли. Дуже гарно і яскраво квітнуть. Відсотків 20 не виросло. Де вода стояла, тому сорту і було погано. Уже ці цибулинки не виростуть – вони замокли», – констатує пані Тетяна.

На фестивалі є фотозони, фудкорти, атракціони та жива музика.
Поглянути на тюльпанове поле приїхала Надія Вітюк із села Озерці разом із родиною та сусідами. Жінка каже, що мріяла побачити таку кількість квіток, бо й сама є власницею великого квітника.
«Дуже гарно. Я люблю квіти. Інколи вийду і з ними розмовляю, душа відпочиває, з ними легше», – каже жінка.

Як розповіла організаторка фестивалю, вхід на поле традиційно платний. Грошей не беруть із військовослужбовців, учасників бойових дій і дітей дошкільного віку.
Приїхав на фестиваль квітів разом із коханою військовослужбовець Андрій Киреєв із Сумської області, який нині служить на Волині.
«У принципі, нормально. Квіти – це красиво, дівчатам подобається», – каже чоловік.
Фестиваль квітів триватиме до 14 травня, після чого тюльпани зріжуть.

Як додала організаторка, далі будуть готуватися до літнього фестивалю лаванди: на сусідньому полі висадили 27 тисяч кущів цієї квітки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
"Волинський Мюнхен" Показати IP 4 Травня 2023 22:47
На такій же віддалі від Луцька і Тростянець ! Пора подумати над проведенням фестивалю "OctoberFestТростянКовбас" + "ПивоЗеман" ! Ох, чує моє серце, шо люд волинський безперервною вервечкою туди потягнеться ! Троянди й виноград - красиве і корисне ! Там видовище - тут хліб !
Представник ТЦКСП Показати IP 4 Травня 2023 23:00
Непогано було б відкрити інформаційні філіали на шляхах доїзду щоб можна було на будь-якому з них проконсультуватися як до тюльпанів добратися ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus