USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Соціологічний образ українця – «покращення життя не відбулося»

25 Серпня 2013 16:51
Головну провину за незадовільну ситуацію в Україні громадяни покладають на Президента України (51%) і уряд (51%), а також Партію регіонів (30%). Разом 26% громадян вважають, що винні самі люди з їх пасивності, інформує Тиждень.ua.
Видання зібрало образ українця з соціологічних опитувань з початку цього року.
Традиційно найбільшою довірою в Україні, згідно з інформацією опитувань, користується церква, найменшою – комерційні банки. На другому місці українські, потім - російські та західні ЗМІ.
До речі, згідно з показниками довіри до інститутів влади Україна посідає останні місця серед європейських країн. Згідно з інформацією Європейського соціального дослідження, 2011 року за цим показником Україна посіла останнє місце серед 26 європейських країн. Довіра до судово-правової системи та міліції посіла останнє місце.
Українці не відчувають і обіцяного владою покращення. Так, позитивну оцінку свого життя у лютому цього року висловили лише 18% українців. Серед тих, хто відчув покращення - більше мешканці Східного та Південного регіонів; відносно менше – мешканці Західного і Центрального регіонів. Водночас лише 15% українців вірили, що цього року життя більш або менш налагодиться.
Водночас 57,15% вважають, що ситуація в країні напружена, 17,7% - спокійна, а 16,7% вважають її вибухонебезпечною і критичною. Лише 1,3% опитаних побачили благополучну ситуацію в Україні.
Майже дві третини мешканців України вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямку. На думку громадян, найбільш гострі, першочергові проблеми, що стоять перед країною, - це низькі зарплати і пенсії, проблеми розвитку економіки, безробіття, зростання цін, високий рівень корупції, низька якість медичного обслуговування.
Дослідження у травні цього року показало, що головну провину за незадовільну ситуацію в Україні громадяни покладають на Президента України (51%) і уряд (51%), а також Партію регіонів (30%). Разом 26% громадян вважають, що винні самі люди з їх пасивності.
Рівень підтримки діяльності Верховної Ради за цей період серйозно не змінився, тоді збільшилася кількість тих, кому не подобається робота парламенту - з 47,1% до 54,9%. Скептично ставлять і до роботи уряду: кількість тих, хто не підтримує його роботу збільшилася з 47,6% до 52,4%. Погоджуються з його політикою, згідно з інформацією опитувань, 8% українців.
Однак, 41% населення України вважає, що пересічний громадянин ніяк не може вплинути на рішення влади.
Водночас 59% українців не вистачає «сильної руки» в країні, тоді як «демократії» - лише 26%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 25 Серпня 2013 17:22
Савєтське бидло хоче в стойло та сильну руку.
Pavloz85 Показати IP 25 Серпня 2013 23:49
Прохання до всіх небайдужих до майбутнього нашої держави, прочитайте моє звернення, що нижче, якщо сприймете його - перепостіть на інших сайтах, в соцмережах, пишіть його від свого імені чи від мого, немає різниці, просто хочу щоб люди наші якось по трохи починали рухатись, щось робити, ато загнеться Українонька... Наперед дякую! "Країна - це люди. Незалежність України може жити лише в серцях українців. Все інше - похідне. Економіка, політика, соціальна сфера - вони відображають саме рівень свідомості населення, його волю, його внутрішню силу, незалежність. Нажаль, в наших людях глибоко засіла формула: моя хата з краю, - я нічого не знаю. Це губить кожного і всіх разом. Але моя хата не з краю! Я відчуваю себе вільним, незалежним. Мене ніхто не змусить робити щось ганебне проти моєї волі. Я не закриваю очі, коли когось кривдять несправедливо. Я не мовчу, коли бачу нечесні вчинки. Будьте і ви такими і колись буде в нас 100% незалежна Україна. Слава Україні!"
Вася до Pavloz85 Показати IP 26 Серпня 2013 11:34
Героям Слава! Якщо згадати труди К.Маркса перехід з одного суспільного ладу в інший ( рабовласницький, феодальний ) відбувався століттями, Україна з кріпацького (рабовласноцького) з не великим прошарком монархії (гетьманства) та розвинутим соціалізмом (рабами комунізму) пройшла шлях суспільних експериментів, які і виховали на жаль загальносуспільну байдужість та зневагу. Моє нехай погане, зате краще ніж в сусіда а якщо загальне то нічиє. Українці вміють повставати, боротись але коли сильно припече і як завжди лідери продадуться меркантильним інтересам, нам здасться, що нас кинули і знову моя хата з краю. Парадокс: чомусь у нас завжди погана влада, яку вибирають хороші виборці. ми самі собі визначаємо ціну на найближчий період і як правило 5 річний період коштує в середньому 200 гривень за голос, декілька дитячих майданчиків, лавочок, доріжок, подарунків притулкам і т.д. Пропозиція давайте вибори проводити кожні півроку, влада нехай їх організовує а кандидати нехай роздають гроші, подарунки, ремонтують дороги, садочки та інше.
Pavloz85 до Вася Показати IP 26 Серпня 2013 12:10
Ех ця іронія... Ну ти розумієш, що Україна не чекає збоку, вона живе в українцях. Тому починати треба кожному з себе. Це важко. Але це необхідно. Інакше хто ми і де наша держава?
Корінний лучанин Показати IP 26 Серпня 2013 14:02
ЗАГАЛЬНА ФРАЗА:"ПОЧИНАТИ ТРЕБА КОЖНОМУ З СЕБЕ." ОТ,СКАЖІТЬ ЯК ВИ ПОЧАЛИ З СЕБЕ, ПОДІЛІТЬСЯ!? Тоді в буремному 1991р ми почали кожен із себе і добре вийшло! І розчистили ми дорогу у верхи всяким політичним ПРОЙДИСВІТАМ, які так клялись на вірність українському народу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus