USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Спалювання сміття в Україні може замістити 1 млрд кубів газу

16 Жовтня 2018 19:27
В Україні можна щороку спалювати близько 10 млн тонн сміття, що дало б можливість замістити 1 млрд кубометрів газу.

Про це на форумі зі Сталої енергетики Центральної та Східної Європи сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє Укрінформ.

"В Україні "ігнорується" 10 млн тонн сміття щорічно. Якщо використовувати цей ресурс для виробництва електричної та теплової енергії, можна замістити 1 млрд кубометрів газу на рік", - зазначив Савчук.

Разом з тим, він нагадав, що в Україні розвивається напрямок з виробництва біогазу, який утворюється на сміттєвих полігонах та від відходів сільського господарства.

"Цього року з'явилося 9 біогазових установок. І їх буде значно більше", - наголосив Савчук.

У 2017 році в Україні були добудовані і почали виробляти біогаз 4 біогазових комплекси, із загальною встановленою потужністю 7,33 МВт.

Раніше повідомлялося, що газ зі сміття будуть видобувати на Волині. Його використовуватимуть як паливо для генераторів, котрі вироблятимуть електроенергію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Бендер Показати IP 16 Жовтня 2018 19:57
А якщо пукати в спеціальны резервуари, а потім той газ переробляти в енергію - ще скількісь мільйонів кубів газу можна зекономити.
эколог Показати IP 16 Жовтня 2018 20:03
я уже представляю эту вонь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus