USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Газ зі сміття добуватимуть на Волині

6 Серпня 2015 18:30
Систему збору біогазу на старому та новоствореному полігоні планують облаштувати за півроку. Це дозволить здійснювати забір так званого «каналізаційного» газу, який використовуватимуть як паливо для генераторів, котрі вироблятимуть електроенергію. Її продаватимуть у всеукраїнську мережу.

Про це стало відомо під час відкриття нової черги полігону для захоронення побутових відходів із сортувальною лінією у селі Брище Луцького району сьогодні, 6 серпня.

Директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що більше ніж півроку тривали перемовини з київською фірмою, інвестором якої є бізнес-структура з Голландії, щодо установки системи збору біогазу на старому та новому полігонах.
Для цього вже планують прокладати спеціальні труби. Біогаз будуть використовувати як паливо для двигунів генераторів, які вироблятимуть електроенергію.
До слова, біогаз, як правило, поступається за теплотворними властивостями природному газу. Проте після відповідної технологічної сепарації (поглинання і використання на інші технологічні потреби наявного вуглекислого газу) перевершує природний газ за теплотворністю.

«За станом на сьогодні вже є домовленість з міською владою, селищною радою та «Волиньобленерго» стосовно продажу електроенергії. Якщо все буде, то через 6 місяців ми будемо зустрічатися знову і дивитися об’єкт», - каже директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.
Нагадаємо, нову сміттєсортувальну лінію відкрили у селі Брище, що поблизу Луцька. Працюючи у дві зміни, тут можуть переробляти 50 тисяч тонн сміття на рік. Для нового об'єкту виділили 8,6 гектара площі, на яких у 2014 році розпочалося будівництво. Вартував такий об'єкт міській казні 16 мільйонів гривень, виконавцем замовлення стало підприємство ТзОВ «Луцькспецбуд».

Довідка:

Біогаз (також каналізаційний газ) — різновид біопалива — газ, який утворюється при мікробіологічному розкладанні метановим угрупованням біомаси чи біовідходів (розкладання біомаси відбувається під впливом трьох видів бактерій), твердих і рідких органічних відходів: на звалищах, болотах, каналізації, вигрібних ямах тощо. Його добувають із відходів тваринництва, харчової промисловості, стічних вод та твердих побутових відходів (відсортованих, без неорганічних домішок, та домішок неприродного походження). Тобто застосовувати можна будь-які місцеві природні ресурси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
220В Показати IP 6 Серпня 2015 18:33
А хто обладнання постачати для такого буде? Будуть виробляти, а світло всеодно виключати будуть?:) Треба у такому випадку Луцьк забезпечити, а далі область... а то цей "комунізм" погано пахне!
Місцевий Показати IP 6 Серпня 2015 22:22
Завод збудований 50 на 50 з приватним бізнесом а це може привести до переходу заводу до приватника і ще одне чому б його не збудувати його в місці як в любліні що дало б можливісьть зменшити ціну на сміття
йо до Місцевий Показати IP 7 Серпня 2015 09:16
Тому що площа Любліна більша за площу Луцька. От якщо сільські царьки пожертвують посадами і приєднаються до Луцька, тоді Брище може й буде в Луцьку
рп рп Показати IP 7 Серпня 2015 11:32
ню васюки, скоро з цьго смітезвалища будуть літати міжпланетні кораблі і брище перетворяться в столицю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus