USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Справа Гандзюк: п’ятеро нападників визнали провину і пішли на угоду зі слідством

24 Квітня 2019 15:44
П’ятеро підозрюваних у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк визнали свою провину і почали давати викривальні покази.

Про це theБабелю повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Йдеться про Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова.

«Вони визнали свою винуватість у вчинені їм інкримінованих злочинів і звернулися із заявами до процесуального керівника про укладання угоди про визнання винуватості», – сказав Лисенко.

Заяву фігуранти справи подали 4 квітня. Після цього їм змінили раніше повідомлену підозру на нову. Зараз у них залишилась частина 2 статті 28, частина 2 статті 121 Кримінального кодексу.

«Крім цього вони дають повні покази про події, які мають значення для кримінального провадження, в тому числі і викривальні покази щодо своєї участі в злочині, а також участь у цьому злочині інших осіб. Також продовжують активно сприяти слідству у викритті та кримінальному переслідуванні організаторів та інших співучасників цього злочину», – сказав Лисенко.

Про кого саме свідчать підозрювані і що нового розказали правоохоронцям у прокуратурі не повідомляють, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопадаминулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus