USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луценко: встановили всіх причетних до вбивства Гандзюк

3 Грудня 2018 22:27
Слідство встановило усіх замовників та організаторів вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Відомий також мотив цього злочину.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю телеканалу ICTV, опублікованому 3 грудня, передає 24 канал.

«Наразі ми встановили всіх, хто замовив та організував вбивство Катерини Гандзюк», – заявив Луценко.

Він наголосив також, що слідство вже знайшло головну версію та мотив вбивства.

«Мотив цього злочину – активність Гандзюк проти однієї із крупних корупційних схем місцевої влади», – сказав генеральний прокурор.

Він також нагадав про вручену підозру колишньому помічнику депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука – Ігоря та зазначив, що генеральна прокуратура також найближчим часом оголосить ще низку підозр.

Також Луценко пригадав, як відвідував Катерину Гандзюк у лікарні через декілька днів після нападу.

Читати ще: Садовий конфліктував з Гандзюк перед замахом на неї. Розслідування

«Я пересвідчився у висоті її антикорупційного запалу. Саме тому вона стала жертвою», – наголосив він.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Катерину Гандзюк біля її будинку. 4 листопада активістка померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.

Правоохоронці встановили п'ятьох осіб, які об'єктивно підозрюються в організації та скоєнні злочину, і всім їм судом було обрано запобіжний захід. На сьогодні під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному у замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Паламарчука. Сам Паламарчук назвав «маячнею» звинувачення у його можливій причетності до замаху на активістку. Він також заявив, що звільнив Павловського. 12 листопада суд до 3 грудня арештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
21 Показати IP 4 Грудня 2018 09:18
ухх як розказав... а головне ж таємно то як! точно ніхто не втіче, якщо це правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus