USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Активісти назвали ім'я ще одного причетного до вбивства Гандзюк

21 Лютого 2019 08:59
В ініціативній групі «Хто замовив Катю Гандзюк?» повідомляють, що до її вбивства причетний діючий керівник Нацполіції Херсонської області Артур Мєріков.

Про це йдеться у повідомленні ініціативи у Facebook.

«Саме Мєріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, вбивцю-рецидивіста Москала-старшого», – зазначають соратники вбитої Гандзюк.

Наступного дня після отримання інформації від Мєрікова Левін (Москал) втік у Домінікану. За словами активістів, про це їм стало відомо з декількох джерел.

«За нашими даними, зараз керівництво Нацполіції збирається відсторонити Артура Мєрікова з посади начальника. Його місце з приставкою «в.о.» займе його нинішній зам Микола Цап», – розповідають в ініціативі.

За твердженнями активістів, Левін безпосередньо організовував вбивсто Каті Гандзюк на замовлення Владислава Мангера, Євгена Рищука та Андрія Гордеєва.

Брат Артура Мєрікова – Вадим, екс-депутат Верховної ради, входив до фракції Народний Фронт, колишній губернатор Миколаївської області.

«Безпосередній підлеглий Мєрікова, Сергій Курділов, є кумом керівнику групи виконавців Торбіна (Опера). Він організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом», – зауважують в ініціативі.

«Курділов, під чиїм наглядом поліція намагалась повісити справу на стрілочника, як і десятки інших правоохоронців (слідчих, оперативних співробітників), що фальсифікували цю справу, продовжують служити в лавах поліції. Їх просто «сховали» подалі від Главку в районних відділках поліції Херсонщини», – додають активісти.

17 жовтня президент Петро Порошенко присвоїв Артуру Мєрікову спеціальне звання «генерала поліції третього рангу». В цей час Гандзюк знаходилась в Київському опіковому центрі. Мєріков повинен був отримати погони генерала на День Незалежності.

«Але після повного саботажу розслідування херсонською поліцією і затриманням невинного Новікова, з генеральськими зірочками в Києві вирішили почекати. Чекали менше двох місяців», – зазначили активісти.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин підслідний СБУ. Також 13 лютого на засіданні суду Мангер заявив, що Гандзюк співпрацювала з СБУ, і зокрема, з генералом Данилом Доценком, який, як стверджує підозрюваний, «створив на території області кілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом і здирництвом». У СБУ назвали абсурдною і наклепницькою заяву Мангера про організацію генералом СБУ Данилом Доценком замаху на Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення узяти під варту Мангера до 3 березня з можливістю вийти під заставу у 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого Мангер вийшов на роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хм Показати IP 21 Лютого 2019 09:01
Хто вона така?
Анонім до Хм Показати IP 21 Лютого 2019 09:44
вона звичайна людина, яка не хотіла жити в країні,якою керує мафія, відкрито про це говорила, називала головних мафіозі в своїй області і вказувала на їх "діяльність"
Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2019 09:57
У нас активiсти i суд,iполiцiя,iпрокуратура,тiльки не робiтники на заводах,у полi,на фабриках.де можно здобути освiту за спецiальнiстю "активiст"?,яркий ВУЗ?
хохо Показати IP 21 Лютого 2019 11:30
класний в цього чела німб навколо голови
Василь Показати IP 21 Лютого 2019 13:12
А хто вбив небесну сотню,Олеся Бузину,спалив людей в Одесі 2 травня?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus