USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Список є»: на Волині можуть відкликати місцевих депутатів від «Слуги Народу»

24 Січня 2022 12:50
До депутатів органів місцевого самоврядування від партії «Слуга Народу» можуть застосувати імперативний мандат. У Волинському обласному осередку партії підтвердили, що список кандидатів на відкликання в області вже є, однак його досі не розголошують.

Наприкінці 2021 року голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк заявила в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна, що на початку 2022-го деяких місцевих депутатів чекає рішення про відкликання за процедурою імперативного мандату. А обласні осередки вже готують списки таких кандидатів.

Секретар Волинського обласного осередку партії «Слуга Народу» Олександр Сачук у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини підтвердив, що попередній список кандидатур на відкликання вже складений, але ще не погоджений. Однак хто з депутатів місцевих рад може бути позбавлений мандату, він повідомляти відмовився.

«Список таких осіб існує. Не хочу розповсюджуватись, поки список не погоджений. Подані – неподані списки, це справа інша. Вони не затверджені остаточно, а плітки розпускати ніхто не буде. Згідно із законом є процедура, і ЦВК має розглядати цей список. Обласна організація ініціює, голосує, ухвалює рішення, центральний офіс його затверджує згідно зі статутом, і тоді список подається на ЦВК, яка юридично все оформляє», – зазначив він. Натомість анонімні телеграм-канали повідомляють, що кандидатами на відкликання можуть стати депутат Луцької міськради Андрій Костенко та депутатка Волиньради Валентина Черниш.

Зі слів Олександра Сачука, обласна організація партії ще остаточно не визначилась з кандидатами на відкликання. До слова, Олена Шуляк у згаданому інтерв’ю повідомила, що для обласних організацій політсили визначено дедлайн для підготовки таких списків – до кінця 2021 року. Тож списки мали б уже бути подані до Києва.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дєлов то раз-два ! Показати IP 24 Січня 2022 15:16
Та не тільки список є ! Є чітка фотофіксація депутатів з наліпками ЗЕ на телефонах ! Є зафіксована сьогоднішня позиція тих же депутатів ! Співставив і - копен дупен !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus