USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нардеп від «Слуги народу» намагався підкупити біткоїнами топпосадовця

21 Листопада 2023 12:15
Чинного народного депутата України викрили на спробі підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 тисяч.

Про це Національне антикорупційне бюро повідомило 21 листопада.

За даними джерел «Бабеля», ідеться про нардепа від фракції «Слуги народу» Андрія Одарченка. Він є членом комітету з питань антикорупційної політики. В обмін на гроші нардеп просив, щоб йому допомогли отримати гроші з фонду ліквідації наслідків війни на ремонт підконтрольного йому обʼєкта інфраструктури.

Найєм допомагав антикорупційним органам і сам повідомив їм про спробу підкупу. Після того, як Найєм як викривач корупції виділив гроші депутату, йому на рахунок надійшов перший транш хабара в еквіваленті $10 тисяч. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Андрій Одарченко вже отримав підозру за статтею 369 Кримінального кодексу – обіцянка хабаря або надання хабаря службовій особі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Свавілля Показати IP 21 Листопада 2023 12:36
Чужеземці у владі. Де це ще можливо?
ABC до Свавілля Показати IP 21 Листопада 2023 13:40
Цей "чужеземець" відмовився брати хабар, який йому пропонував "щирий українець" із типовим український прізвищем Одарченко. Якщо при владі будуть такі "чужоземці" - то я обома руками "за".
?! до ABC Показати IP 21 Листопада 2023 15:40
А коли саме, дайте посилання на достовірне джерело. Єдиний шмарафон не є таким джерелом.
ABC до ?! Показати IP 21 Листопада 2023 16:31
Що, "коли саме"? Ви новину прочитали, чи аби що небудь написати? Я дуже сумніваюся, шо шмарафон буде розповідати, як їх "слуга народу" попався на хабарі. От якби хтось від Порошенка брав хабар, тоді би марафонщики кричали про це скрізь і всюди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus