USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

США попередили Путіна про наслідки використання ядерної зброї

26 Жовтня 2022 22:29
Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив президента Росії Володимира Путіна про наслідки, які очікує його країна за використання ядерної зброї у війні в Україні.

«Ми дуже чітко і прямо повідомили про це росіянам, включаючи президента Путіна», – сказав Блінкен під час широкого інтерв’ю в офісі Bloomberg у Вашингтоні.

«Ми стурбовані», – сказав він.

Блінкен сказав, що обговорення Росією використання Україною так званої брудної бомби є ще «черговою вигадкою» і що Росія має «історію проектування», приписуючи іншим поведінку, яку вони самі планують. Він назвав цю риторику «безвідповідальною».

Читати ще: Навіщо у Росії вигадали «брудну бомбу» і всім телефонують: військові експерти розповіли

Він сказав, що США також безпосередньо спілкувалися з росіянами «про спроби використовувати це помилкове звинувачення як привід для будь-якої ескалації».

«Брудна бомба» використовує звичайну вибухівку для поширення радіоактивних ядерних відходів на обмеженій території. Наразі Блінкен сказав, що США не бачать причин змінювати свою ядерну позицію.

Блінкен пообіцяв продовжувати підтримку українців з боку США, назвавши «важливим» і «необхідним» для США та їхніх союзників «триматися України».

Читати ще: «Спроба залякати Захід»: аналітики ISW – про заяви Шойгу щодо «брудної бомби»

Він визнав, що енергетичний перехід, який зараз відбувається в Європі, є складним і «не безболісним», але сказав, що США готові підтримати тамтешні уряди за допомогою кількох ініціатив, включаючи збільшення видобутку нафти та газу в США та зусилля з утримання цін «під контролем». ", включаючи подальші випуски зі Стратегічного запасу нафти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 27 Жовтня 2022 09:31
Так і так ясно ,що всім 3,14зда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus