USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Спроба залякати Захід»: аналітики ISW – про заяви Шойгу щодо «брудної бомби»

24 Жовтня 2022 08:05
Аналітики Інституту вивчення війни прокоментували слова міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу про «брудну бомбу» в Україні. Цією заявою він намагався уповільнити або зупинити військову допомогу Україні від Заходу.

Про це ідеться в звіті ISW, передає УНІАН.

Експерти нагадали, що Шойгу 23 жовтня окремо дзвонив колегам з Франції, Туреччини, Великобританії та США. Під час бесід він стверджував, що Київ готується використовувати «брудну бомбу», щоб звинуватити Росію в застосуванні зброї масового знищення.

При цьому аналітики Інституту вивчення війни вказали на розбіжності у звітах про дзвінки глави Міноборони Росії:

- під час розмови з Міністром оборони Франції Шойгу обговорив заявлену «стійку тенденцію до подальшої, неконтрольованої ескалації» в Україні;

- говорив про «ситуацію в Україні» й робив неправдиві заяви про застосування Україною «брудної бомби» в розмовах з представниками оборонних відомств Великобританії, Франції та Туреччини;

- говорив про ситуацію в Україні без згадки про «брудну бомбу» під час бесіди з Міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Читати ще: Окупанти можуть атакувати Каховську ГЕС і звинуватити Україну, – ISW

Представники США, Великобританії та України спростували і засудили звинувачення Шойгу. На думку фахівців, заяви глави Міноборони РФ продовжують інформаційну кампанію Кремля про те, що Захід допоможе Україні провести атаку зі зброєю масового знищення під чужим прапором.

«Таким чином, фальшиві заяви Шойгу і їх поширення російськими пропагандистами мають на меті залякати західні держави, щоб вони припинили або обмежили підтримку України, оскільки Росія стикається з продовженням військових невдач і ймовірною втратою західного Херсона до кінця року», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що дзвінки Шойгу, швидше за все, чергова спроба залякати країни, які допомагають Україні і, можливо, спроба посилити розбіжності в НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus