USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США вважають, що війна може тривати до кінця року, – CNN

15 Квітня 2022 16:14
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив європейським союзникам, що, на думку Сполучених Штатів, російська війна в Україні може тривати до кінця 2022 року.

Про це, як пише «Європейська правда», заявили CNN два європейські чиновники.

Чимало офіційних осіб у спілкуванні з CNN підкреслили, що нині важко точно передбачити, як довго може тривати війна.

Утім деякі офіційні особи заявили, що немає жодних ознак того, що кінцева мета президента Росії Володимира Путіна змінилася. Малоймовірно, що він захоче вести дипломатичні переговори, якщо тільки не зіткнеться з військовою поразкою.

Думка про те, що війна триватиме довго, є помітним відходом від оцінок перших днів війни, коли очікувалося, що Росія швидко захопить Київ. Це підкреслює невдачі Москви на полі бою.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван заявив у четвер, що бойові дії триватимуть «місяці або навіть довше».

Два інші європейські чиновники заявили, що, на їхню думку, бойові дії на сході України можуть тривати від чотирьох до шести місяців, а потім призвести до глухого кута.

За словами високопосадовця Держдепартаменту, Блінкен сказав, що «обговорив зі своїми колегами наше занепокоєння тим, що конфлікт може затягнутися, але всі його зобов’язання оберталися навколо того, як найкраще зупинити його якнайшвидше».

Офіційні особи також визнають, що громадськість може втомитися від необхідності постійної підтримки України, і їй доведеться нагадати, що бездіяльність коштуватиме ще дорожче.

Натомість у Кремлі заявили, що війна в Україні досить скоро закінчитьс«, адже її не збираються затягувати, пише російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на одного з сенаторів, передає ТСН.

«Військова спецоперація РФ в Україні незабаром закінчиться, ми не збираємося її розтягувати», – заявив сенатор.

Читати ще: У РНБО назвали сакральну дату, до якої Путін хоче закінчити війну в Україні

Крім того, у Москві тим росіянам, які «відвернулися від родіни» через війну в Україні, пророкують «долю Мазепи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus