USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

США офіційно визнали дії росіян в Україні воєнним злочином, – Блінкен

23 Березня 2022 23:46
На основі інформації з державних та розвідувальних джерел уряд США офіційно оцінює дії російсько-окупаційних сил в Україні як воєнні злочини.

Про це йдеться у заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Громадське.

Він наголосив, що оцінка ґрунтується на ретельному аналізі доступної інформації.

«Ми бачили численні достовірні повідомлення про невибіркові атаки, спрямовані на цивільне населення, а також про інші звірства. Російські війська знищили багатоквартирні будинки, школи, лікарні, критично важливу інфраструктуру, цивільний транспорт, торгові центри та машини швидкої допомоги, внаслідок чого тисячі невинних мирних жителів були вбиті або поранені», ㅡ заявив Блінкен.

За його словами, російські війська використовують ту ж тактику, що і в Чечні та Сирії, де вони посилили бомбардування міст, аби зламати людський опір.

Наразі Організація Об’єднаних Націй офіційно підтвердила понад 2 500 жертв серед цивільного населення в Україні, але у США визнають, що фактична кількість, ймовірно, є більшою.

Попри оцінку уряду Сполучених Штатів, визнання провини за воєнні злочини має оголосити суд. Поки ж уряд США продовжуватиме відстежувати повідомлення про злочини російських окупантів та за потреби ділитися зібраною інформацією з союзниками, партнерами та міжнародними установами і організаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus