USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США ввели санкції проти осіб, які пов’язані з «кухарем Путіна» Пригожиним

24 Вересня 2020 08:29
США оголосили про запровадження санкцій проти низки осіб і структур, що пов’язані з близьким до Кремля бізнесменом Євгеном Пригожиним, якого ЗМІ називають «кухарем Путіна».

Ці люди беруть участь у кампанії щодо посилення російського впливу в Центральноафриканській республіці (ЦАР), інформує Радіо Свобода.

Міністерство фінансів США також оголосило про заходи щодо осіб, які, як стверджується, безпосередньо сприяють російській Федеральній службі безпеки (ФСБ), і тих, хто допомагає внесеним у «чорні списки» громадянам і організаціям обходити американські санкції.

Читати ще: Найманці «кухаря Путіна» воювали у десяти країнах світу, – Bloomberg

Нові санкції запровадили проти вісьмох осіб, зокрема шістьох росіян. Одночасно під обмежувальні заходи підпадають пов’язані з цими людьми компанії в Росії, ЦАР і Фінляндії.

Як наголошується в заяві Міністерства фінансів США, ці заходи продовжують зусилля Вашингтона щодо притягнення до відповідальності російських розвідслужб за дестабілізуючі дії, такі як зловмисна кібердіяльність і втручання у вибори.

Раніше США запровадили санкції проти самого Пригожина, а також структур, які з ним пов’язують,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus