USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

США завершили виведення військ з Афганістану і призупинили там свою дипломатичну присутність

31 Серпня 2021 08:44
Сполучені Штати завершили виведення свого військового контингенту з Афганістану, останні літаки залишили країну в понеділок ввечері.

Про це заявив глава Центрального командування США Френк Маккензі, повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

«Я тут, щоб оголосити про завершення нашого виведення з Афганістану і закінчення військової місії з евакуації американських громадян, громадян третіх країн і вразливих афганців», – сказав Маккензі.

«Останній C-17 вилетів з міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая 30 серпня ... З цим відходом пов’язано багато горя. Ми не вивезли всіх, кого хотіли», – додав він.

Останнім американським військовим, який покинув Афганістан, став генерал-майор Кріс Донаг’ю, командувач 82-ї повітряно-десантної дивізії.
Центральне командування США опублікувало його фото з камери нічного бачення, коли генерал заходив на борт літака в кабульському аеропорту імені Хаміда Карзая.

«Останній американський солдат залишає Афганістан», – написало командування в Twitter.

Військова місія в Афганістані стала найтривалішою в історії США і тривала 20 років. За цей час загинули 2 460 американських солдатів.

Сполучені Штати також призупинили свою дипломатичну присутність в Афганістані. Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що для пов’язаної з Афганістаном дипломатичної діяльності буде використовуватися консульство США в Досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В. Показати IP 31 Серпня 2021 09:13
Ну вот и всё и эти ушли
Перемога Показати IP 31 Серпня 2021 09:34
Звільнилось місце привілегійованого партнера НАТО!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus