USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Сталіністи» назвали своїх кривдників «неофашистами»

13 Квітня 2011 09:26
Представники «Антифашистського комітету України», які до 11 квітня проводили у центрі міста акцію зі збору коштів на відновлення пам’ятника Йосипу Сталіну, надіслали на адресу «ВН» звернення «до офіційної влади, правоохоронних органів, громадян України, правозахисних організацій, політичних партій, громадських організацій та рухів, які не сприймають неофашистську та шовіністичну ідеологію».

У цьому зверненні представники «Антифашистського комітету» просять «рішуче засудити публічну розправу над членами антифашистського комітету з боку ГО «Національний Альянс», його голови депутата Волинської обласної ради та їх покровителів і натхненників».

Нагадаємо, з 5 квітня на Театральному майдані Луцька був встановлений червоний намет активістів-комсомольців ГО «Відродження», де збирали кошти на відновлення пам’ятника Сталіну у Запоріжжі.

У понеділок, 11 квітня активісти ГО «Національний Альянс» зруйнували намет і прогнали комсомольців з площі .
Надалі наводимо текст звернення:

«Звернення

11 квітня 2011 року націонал-шовіністичною організацією «Національний Альянс» був здійснений бандицький, спланований напад на мирне зібрання та агітаційних пост організований громадськими організаціями Волині», - йдеться у зверненні. Найбільшу стурбованість викликає те, що приводом до нападу стала діяльність обласного антифашистського комітету, а саме його активна боротьба з проявами неофашизму та шовінізму на Волині. Така громадська позиція не сподобалась депутату Волинської обласної ради Гузю І.В., який спланував, підготував особисто і особисто керував діями нападників, зловживаючи статусом депутата. За допомогою своїх співучасників серед натовпу громадянин Гузь розповсюдив інформацію, що за побиття антифашистів, знищення їх майна та в загалі, щоб вони не зробили, ніякої правової чи кримінальної відповідальності нападники не понесуть, адже нібито напад санкціонований депутатами обласної ради та їх покровителями з Верховної Ради України. З вуст гр. Гузя публічно лунали команди з закликом до громадського протистояння, висловлювання національної нетерпимості та заклик до насильницьких дій стосовно представників «Антифашистського комітету України» і Комсомольскої організації «Відродження». Цими незаконними діями громадянин Гузь та його поплічники переступили закон та Конституцію України, право інших громадян на мирне зібрання. Тим самим поставили себе та свої дії поза законом!
В ході нападу на агітпост особливу увагу приділили показовому побиттю організаторів та керівників громадських організацій, що організували збір коштів на відновлення пошкодженого пам’ятника у місті Запоріжжі, Герою Радянського Союзу, переможцю над фашизмом Йосипу Віссаріоновичу Сталіну. В першу чергу розтрощили опечатану скриню з добровільними внесками, які одразу ж пропали в ході інциденту, а майно Комсомольської організації «Відродження» було ущент знищено.
Стурбованість та занепокоэння викликає той факт, що після публічних погроз депутата обласної ради Гузя І.В. на адресу Комсомолу, організатори акції по збору коштів звернулись з офіційною заявою до правоохоронних органів та органів прокуратури в якій повідомили про те, що «Національним Альянсом» планується напад на їх агітпост 11-го квітня 2011 року о 12:00 і просили притягнути до кримінальної відповідальності організатора планування та підготовки нападу громадянина Гузя.
Жодної реакції від силових структур не відбулось. Саме правоохоронці повідомили керівників акції про їх подальше публічне побиття. Зазначаємо, що міліція знала про наміри нападників та не збиралась нічого робити для запобігання цього. Доказом є той факт, що ні організатора нападу ні самих нападників не затримали взагалі.
Звертаючись до офіційної влади, правоохоронних органів, громадян України, правозахисних організацій, політичних партій, громадських організацій та рухів, які не сприймають неофашистську та шовіністичну ідеологію рішуче засудити публічну розправу над членами антифашистського комітету з боку ГО «Національний Альянс», його голови депутата Волинської обласної ради та їх покровителів і натхненників. Адже своїми діями вони намагались знищити не тільки агітаційний пост «АФКУ» та ЛКСМУ «Відродження», а іншу думку та переконання громадян України, тим самим зазіхнувши на права та свободи інших людей.
Якщо ми сьогодні не відповімо радикальним, неофашистським, шовіністичним організаціям, партіям та їх покровителям, всією країною. Завтра може і протистояти буде нікому.
Українці! Не дайте знищити свободи поглядів, переконань, та вільного їх висловлювання!
Людина яка має іншу думку не ворог, а співвітчизник!!!

Голова Волинського обласного осередку «Антифашистський комітет України» О. А. Кононович

Голова ЛММГО ЛКСМУ «Відродження» М.А. Кононович

Голова обласної організації «Всеукраїнський Союз Радянських Офіцерів» В.Г. Журавльов


Довідково:

Неофашизм, за визначенням "Большой Советской Энциклопедии" - це поняття, що об'єднує сучасні право-радикальні рухи, які у політичному та ідейному плані є наступниками фашистських організацій, розпущених після 2-ої світової війни 1939-45.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
www Показати IP 13 Квітня 2011 09:42
Мало того, що прогнали з площі, то ще мабуть хочуть щоб і з Луцька прогнали...
Олексій Показати IP 13 Квітня 2011 09:46
Барани, що тут говорити. Закінчили по 9 класів, з яких напевне історію України прогуляли всі уроки. Шкода мені, Вас. Але заберайтесь зі своїм сталіном далеко із Луцька, бо наступного разу збереться не 100 а 1000 людей. Волинь це Батьківщина УПА. Червоним тут не місце. Радуйтесь, що без крові обійшлося!!!Слава УКРАЇНІ.
Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 10:23
Отак новина. А що Галичина скаже на волиняцькі зазіхання на батьківщину УПА?
Zheniok до Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 10:33
і шо вони скажуть? Вам би історію підівчити, як і вашим колегам з того намету
rusych до Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 10:47
Перші загони УПА справді вперше з"явились на Волині. Але галичани нічого не скажуть, бо яка різниця де УПА з"явилась, головне що вона була і воювала за Україну проти Гітлера і Сталіна. І ми, нащадки УПА, ніколи не дозволимо встановлювати на Волині пам"ятники Гітлеру і Сталіну!
rusych Показати IP 13 Квітня 2011 10:25
Сьогодні громада вигнала комуністів з Театрального майдану. Завтра - виженуть з міста. В Луцьку НІКОЛИ не буде стояти пам"ятник Сталіну, бо українці ніколи цього не дозволять! А ця купка сталіністів хай гавкає, їм за це Симоненко з Мартинюком гроші платять
Юрист Показати IP 13 Квітня 2011 11:09
Думаю логічною відповіддю на цей лист буде подача заяви в суд про образу честі і гідності. Так як в місті Луцьку відсутні зареєстровані як фашистські так і неофашистські організації і політичні партії
Валентин до Юрист Показати IP 13 Квітня 2011 11:14
Логічною відповіддю на цей лист буде повний ігнор. Чуваки обісралися, з центру їх дурацьку палатку убрали - тепер хай хоч Януковичу скаржаться. Закликаю усіх свідомих і нормальних людей продемонструвати, що ці Кононовичі і ще двоє-троє їх однодумців - НІЩО. Ну люди, ну подумайте, справді, з чого усе це роздувається??? Та з нічого!!!! Пшик. Нуль. Ми самі їм додаємо значущості тим, що взагалі звертаємо на них увагу.
Анатолій Котлюк Показати IP 13 Квітня 2011 12:12
вони б спочатку навчилися писати грамотно. в тексті купа помилок або вже б російською написали. якщо її знають добре... або вже суржиком)
Viktor 69 до Анатолій Котлюк Показати IP 13 Квітня 2011 16:07
Ви б Анатоль прикрили свій рот... Ви ж нічим не кращі за них... Ви гірші... Ви трьох представників від Партії регіонів називаєте найпреспективнішими молодими політиками Волині... Ви нікчема і порожнє місце... Комуняки і Партія регіонів це єдина сила... Тому смокчіть СОЛОДКИЙ....... ............... ................... льодяник і не базікайте!!! регіонал Ви наш ізвесний...
Анатолій Котлюк Показати IP 13 Квітня 2011 12:14
ага. ігнорити треба. я теж так думаю...
вояка Показати IP 13 Квітня 2011 13:18
Гузя на нары!И через месяц о нём в прошедшем времени!
M Показати IP 13 Квітня 2011 13:19
В повідомленні комуністів все значно перебільшено і неправдиво. Вони про себе пишуть як про героїв, яких образили за праве, тобто за ліве діло. До відома в більшості країн ЄС комуністичні рухи взагалі поза законом. В тій же Німеччині прихильників Гітлера - побратима Сталіна по співпраці з 1933-1941 взагалі садять в тюрми. За свастику, вигук, чи підняту праву руку штрафують, чи теж садять. Треба прийняти аналогічні міри щодо прихильників вождів СРСР та комуністичної ідеології, як це зроблено в цивілізованому світі, окрім України та Росії.
Vigilante до M Показати IP 13 Квітня 2011 14:45
"За свастику, вигук, чи підняту праву руку штрафують, чи теж садять." Ага, садять :) http://ru.tsn.ua/svit/odno-iz-sel-na-vostoke-germanii-zahvatili-neonacisty.html
Вояка Показати IP 13 Квітня 2011 13:27
Всех гузей и витевов в шахты Донбасса уголь копать!
Олег Савчук до Вояка Показати IP 13 Квітня 2011 18:08
Ось чому комунізм(=фашизм) має бути засуджений та заборонений як деструктивна людино-ненависна ідеологія. Шкода тебе, вояка, так і помреш серед ворожих нациків. Ніякої поваги до землі, на яку приїхав жити.
ПРОХОЖИЙ Показати IP 13 Квітня 2011 13:30
Специально для сталинских соколов : Ночной дозор Александр Галич Когда в городе гаснут праздники, Когда грешники спят и праведники, Государственные запасники Покидают тихонько памятники. Сотни тысяч (и все - похожие) Вдоль по лунной идут дорожке, И случайные прохожие Кувыркаются в "неотложке" И бьют барабаны!.. Бьют барабаны, Бьют, бьют, бьют! На часах замирает маятник, Стрелки рвутся бежать обратно: Одинокий шагает памятник, Повторенный тысячекратно. То он в бронзе, а то он в мраморе, То он с трубкой, а то без трубки, И за ним, как барашки на море, Чешут гипсовые обрубки. И бьют барабаны!.. Бьют барабаны, Бьют, бьют, бьют! Я открою окно, я высунусь, Дрожь пронзит, будто сто по Цельсию! Вижу: бронзовый генералиссимус Шутовскую ведет процессию! Он выходит на место лобное - Гений всех времен и народов! - И, как в старое время доброе, Принимает парад уродов! И бьют барабаны!.. Бьют барабаны, Бьют, бьют, бьют! Прет стеной мимо дома нашего Хлам, забытый в углу уборщицей, - Вот сапог громыхает маршево, Вот обломанный ус топорщится! Им пока - скрипеть да поругиваться, Да следы оставлять линючие, Но уверена даже пуговица, Что сгодится еще при случае! И бьют барабаны!.. Бьют барабаны, Бьют, бьют, бьют! Утро родины нашей - розово, Позывные летят, попискивая. Восвояси уходит бронзовый, Но лежат, притаившись, гипсовые. Пусть до времени покалечены, Но и в прахе хранят обличие. Им бы, гипсовым, человечины - Они вновь обретут величие! И бьют барабаны!.. Бьют барабаны, Бьют, бьют, бьют! 1963 А слова великого Галича "парад уродов" вполне соответствуют фотографиям комсомольцев. В шапке - контрацептиве , с усами - точно неадекват.
VSC до ПРОХОЖИЙ Показати IP 13 Квітня 2011 16:58
Спасибо, в тему.
Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 13:48
Чтоб музыкантом быть, так надобно уменье. И уши ваших понежней. А вы, друзья, как не садитесь, всё в музыканты не годитесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus