USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Стало доброю традицією захоплювати в заручники керівництво міськради та депутатів», – Пустовіт про вчорашні протести

29 Липня 2020 13:14
Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт прокоментував вчорашні протести у стінах міської ради, зазначивши, що в місті стало доброю традицією захоплювати в заручники керівництво міськради та депутатів. Також він акцентував, що в залі засідань були люди, які не звертали уваги на вимоги атовців, натомість вони просили вирішити проблеми з ринком, МАФами та каналізацією.

Про це він заявив під час засідання позачергової 89-ї сесії міської ради.

Депутат Павло Данильчук звернув увагу, що вчора у міськраді було багато ветеранів, які воювали та були поранені та обурилися на певні вислови. Він попросив вибачитися перед ветеранами, аби уникнути подальшого конфлікту.

Натомість виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що це питання з учасниками бойових дій вирішать.

«Вчора під час спілкування ми десь зрозуміли один одного в тому плані, що треба робити далі. Там різне трактування тих слів. Я думаю, що ми зустрінемося з учасниками бойових дій і між нами відбудеться відверта розмова, адже багато розмов іде про те, не як це все сказано, а як інтерпретується», – зазначив Пустовіт.

Посадовець також акцентував, що разом з атовцями поприходили підприємці, вони вели себе просто дико, матюкалися, на кожному кроці кричали, що вони є громадою міста.

«Це був суцільний мат, образи, прокльони. Я розумію, що люди втрачають свої робочі місця, так буває, але це рішення міської ради, ринок буде перенесено. Ми повигравали суди, ми послідовні. Наприкінці цієї ситуації я сказав, що проти, аби хтось ображав атовців, але також я категорично проти, щоб хтось ображав будь-яку людину в нашому місті – чи щоб в нас матами покривали посадовця, чи представників інших професій. Такий стиль спілкування є неприпустимим», – сказав Пустовіт.

Він наголосив, що коли атовці прийшли відстоювати свої погляди, то разом з ними поприходили підприємці, які говорили про своє.

«Прийшли якісь люди, які розповідали, що на Конякіна знесли МАФ. Інша жінка вимагала зробити каналізацію на Вишкові. Ще хтось просив відправити його жінку на лікування. Шановні, що це був за протест? Ви хоча б не використовували атовців. Ми закриємо з атовцями це питання, а решта понаходили, і які там їм атовці, в них свої проблеми – в кого базар, в кого путівка, в кого каналізація на Вишкові, в кого МАФ на Конякіна.

Я розумію, що почалася виборча кампанія і таких мітингів буде багато. Я задумався, чого захоплення терористом сталося у нашому місті. Та тому, що в нас стало доброю традицією захоплювати в заручники керівництво міської ради та депутатів і так далі. Якщо раз на два місяці мене не захоплять в заручники, я відчуваю, що в нашому місті шось не так. І сміх, і гріх. Я за те, щоб не було порозумінь, я поважаю атовців. Ніхто не хотів нікого ображати. Підкреслюю, що ми готові до розмови», – підсумував Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
--- Показати IP 29 Липня 2020 13:24
Ви просто народ до того довели....
Лучанин Показати IP 29 Липня 2020 14:24
Я завжди вважав що міськрада існує для вирішення потреб і проблем мешканців міста, а виявляється що мешканці міськраді заважають існувати. Ну вибачте, якщо що, але конституційні права ще існують на папері, тому прийдеться трохи потерпіти.
нодоїли Показати IP 30 Липня 2020 09:53
а при чому АТО до ринку. НЕ требе прикриватись цим словом. Хочеш допомогти базару , то виходь просто - як людина , місцеий житель, колега. А те-,що були в АТО - не означає що ви завжди праві . Там тоже всяких хватає .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus