USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стало відомо, чи запрацює громадський транспорт у Луцьку з 11 травня

8 Травня 2020 16:21
Депутати Луцької міської ради підняли питання щодо відновлення роботи громадського транспорту в обласному центрі за умов послаблення карантинних заходів 11 травня 2020 року.

Болюче для лучан питання обговорювали під час засідання 78 позачергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 8 травня.

Як повідомив під час дистанційного сесійного засідання виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, із проханням відновити роботу транспорту до міської влади зверталася велика кількість людей, однак позитивне рішення у цьому напрямку без відповідного рішення кабінету міністрів, органи місцевого самоврядування прийняти не можуть.

«Ми сподівалися запустити роботу громадського транспорту уже 11 травня, однак поки – відбій, оскільки нема відповідного рішення кабміну», – пояснив ситуацію посадовець.

«Наразі немає точної інформації, з якого числа можна буде відкривати громадський транспорт. Можливо, з 22 травня. Але, за станом на сьогодні, було б правильним рішенням його роботу не відновлювати, оскільки це – основне джерело зараження людей», – додав депутат Костянтин Петрочук.

Таким чином, луцькі обранці громади не розглядали відновлення роботи громадського транспорту у межах Луцька та Прилуцького старостинського округу.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку відбулося чергове послаблення карантинних заходів. Зокрема, депутати ухвалили рішення відкрити низку закладів з 11 травня. Дозволили діяльність салонів краси, стоматологічних кабінетів та магазинів непродовольчих товарів, магазинів в ТРЦ (без фуд-кортів та зони розваг), дитячих та спортивних майданчиків на відкритому просторі тощо.

Також луцькі депутати звернулися до президента, Верховної Ради, РНБО, ДБР та НАБУ тощо щодо перегляду прогнозного енергетичного балансу України та зловживань у цій сфері, зокрема лобіювання бізнесу відомого українського олігарха Ріната Ахметова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Фіма Показати IP 8 Травня 2020 16:54
Тоді для чого місцева влада та депутати ,якшо все залежить від Києва???? Чи просто боїмося проявити,не дай бог, ініціативу...... .Ми не Черкаси чи Одеса, просто провінція....
фіга до Фіма Показати IP 8 Травня 2020 19:41
Вже ті Черкаси з Одесою задню дали, а вам би радив подивитись статистику захворюваності, що зараз на Волині зростає і вам ще транспорт пустити?! Ініціатива ваша на анархією змахує і називається сепаратизм!
Микола до фіга Показати IP 8 Травня 2020 20:54
Красава!!Так їх недолугих
Дуля до фіга Показати IP 8 Травня 2020 20:05
Пустити транспорт не нам, а й тобі,твоїй родині, куму брату, свату...що, всі на авто? А на рахунок безпечності велике ха-ха, в супермаркети, сподіваюсь ходиш?, а може був в епіцентрі чи новій лінії?
Алла Показати IP 8 Травня 2020 21:33
Вже масова шизофренія з тим вірусом почалась. Кожен рік якісь віруси є і також помирали люди. Тепер нема ні онкохворих ні діабету, ні гіпертонії і т. Д. Не дивно?
Лол до Алла Показати IP 9 Травня 2020 01:28
Замилювання очей, глобальний експеримент
Командер Шеппард Показати IP 8 Травня 2020 22:40
Як забороняли транспорт, то Києва не чекали)
Леонід Показати IP 8 Травня 2020 23:33
То видайте кожному пенсіонеру по електроскутеру, а молоді - по вєліку на душу, я думаю що буде корисно і для першої і для другої сторони (вас) , тоді без транспорту взагалі обійдемось, а ви будете мати менше нервів з автоперевізниками і іншими.
Ігор Показати IP 8 Травня 2020 23:42
А чому в Львову громадський транспорт не зупиняли?Чи на кожне місто Кабмін іншу постанову затверджує.
B-2 Показати IP 9 Травня 2020 01:18
Ні про яке відновлення роботи громадського транспорту й мови не може бути! Ви ж усі тут неодноразово ще задовго до пандемії обурювалися санітарно-гігієнічним станом маршруток, ви що думаєте їх реально хтось навіть тепер буде дезинфікувати??? З тролейбусами ніби трохи легше, але теж не факт... Тільки запустять транспорт - пасажири знову набиватимуться як оселедці в банку. Яка там дистанція і безпека? Це за кілька днів зведе нанівець усі позитивні результати карантину і призведе до стрімкого поширення інфекції (з усіма відповідними наслідками). А тому, ДУМАЙТЕ ДОБРЕ, перш ніж скасовувати обмежувальні заходи.
Джек Показати IP 9 Травня 2020 08:25
Слава Богу ще можна буде поїздити 2 тижні без пробок через жовтих неадекватів
Скажу Показати IP 9 Травня 2020 09:26
Пандемія - це бардак на автошляхах. Нехай влада порівняє захибель людей в ДТП і від короновірусу. І зробить висновок - на що треба звертати увагу.
Катя Показати IP 9 Травня 2020 18:17
Какой Киев решает ? Во Львове ездит общественный транспорт
Олена Показати IP 10 Травня 2020 10:30
Хворих побільшало..Який транспорт?????
саша до Олена Показати IP 10 Травня 2020 16:05
коментар було видалено
НЕЛЯ до саша Показати IP 10 Травня 2020 21:53
Ви або не працюєте, або у Вас на кожного члена сім"ї по автомобілю, тому це питання для Вас, шановна, не важливе. А тим, хто не може добратися на роботу, що робити??? Можливо Ви будете підвозити нас по доброті душевній, бо не всіх спецтранспортом возять.
ммм Показати IP 11 Травня 2020 09:00
Коронавірус для одних є , а для інших нема!!! Віруса в ТРЦ нема ,тому їм дозволили працювати з 11 травня, а на ринках непродовольчих товарів є . Коронавірус був , Є і буде .Його не зупинити як вітер. Коронавірус --- це ширма для влади , це бізнес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus