USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Старий Луцьк» переміг «БІПУ» в Одесі та повів у півфінальній серії

12 Травня 2021 21:19
У півфінальній серії Вищої ліги до трьох перемог «Старий Луцьк» у дуже нервовому матчі переміг на виїзді одеську «БІПу» (73:72) та повів у серії– 2:1. Доля путівки у фінал може вирішитися вже завтра.

Вже у першій чверті лучани взялися за справу, показавши, що у сьогоднішній грі прагнуть перемогти – 11:17. Перевагу «Старому Луцьку» у цій десятихвилинці забезпечили активні Коцько та Швагринський, які забили по шість очок.

Баскетболісти «Старого Луцька» ударно розпочали і другу чверть. Спочатку Бондарук закинув ендван, а далі феєрив Унгурян, який класно забив з розвороту та додав до цього два очки після перехвату. Коли здалеку в «Старого Луцька» влучив Швагринський, рахунок був 14:28 на користь лучан, тож господарі взяли тайм-аут. Після настанов тренера «БІПА» прокинулася і також зробила ривок 10:0, але цьому швидше посприяли волиняни, які зробили три втрати. Тепер тайм-аут змушений був брати Володимир Журжій. Очевидно, його підопічні усе зрозуміли, адже до кінця чверті вони відірвалися на 15 очок – 26:41. Відзначимо базер Дейни після пасу Коцька за 0,4 секунди до сирени, яка сповістила командам про велику перерву.

По перерві Дейна знову відзначився ефектною, а головне ефективною дією, забивши «трьоху», а тим часом лучани вигравали +19. Проте далі гра пішла не за сценарієм «Старого Луцька» – за дві з половиною хвилини до кінця чверті одесити скоротили відставання до -5. Унгурян дещо заспокоїв свої партнерів, влучивши з-за дуги. Після цього господарі знову влучили, але той же Унгурян відповів базером. Після третьої чверті рахунок був 50:57, тож четверта десятихвилинка обіцяла бути гарячою.

На початку чверті одесити здійснили ривок 8:0. Спочатку з периметру влучив Челован, два влучання зі штрафних від Паттона скоротили відставання «БІПи» до -2, а «трьоха» Фурса вивела господарів вперед – 58:57.

Лучани взяли тайм-аут, після якого Швагринський забив ендван, а невдовзі «Старий Луцьк» відірвався на +5. Однак гойдалки продовжилися, і одесити знову скоротили відставання до -1 та вирвалися вперед. Проте у лучан з-за дуги влучив Федчук за дві хвилини до сирени – 66:68. Господарі вкотре зрівняли, однак за 50 секунд до сирени Тютюнник влучив «трьоху» - 68:72. За 29 секунд Челован забив ендван та скоротив до -1.

М’яч був у лучан, проте одесити перехопили і на тому ж Человану сфолили за 3 секунди до сирени – він реалізував лише один кидок, зрівнявши рахунок – 72:72. Тепер Володимир Журжій взяв тайм-аут, і в час, що залишився, одесити сфолили на Унгуряну під час кидка разом з сиреною. Арбітри довго радилися – фол чи овертайм, але все ж схилилися до першого варіанту. Унгурня влучив один з двох кидків та подарував «Старому Луцьку» надважливу перемогу – 72:73.

Завтра у четвертому поєдинку команд може вирішитися доля путівки у фінал, але для цього лучанам потрібно перемагати. У разі поразки «Старого Луцька» півфінальна серія знову повернеться до Луцька.

Сьогодні ж найрезультативнішим у складі лучан став Владислав Унгурян, закинувши 21 очко.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus