USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Стійкість молоді – сила нації»: у волинському виші навчали поліпшувати психологічний стан

18 Квітня 2024 12:48
Територія ментального здоров’я «Стійкість молоді – сила нації», такий захід відбувся 17 квітня у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Присутні на заході мали можливість випробувати різні методики, які сприяють поліпшенню психологічного стану, розповіла Суспільному регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я в області Наталія Коструба.

З її слів, цього разу зустріч спрямована на молодь, бо раніше такі зустрічі організовували у центрі міста для різних вікових груп населення.
Читати ще: 20 шкільних психологів з Волині навчилися працювати з дітьми, які перебувають у стресі від війни

Своїм досвідом з молоддю під час заходу поділилися психологи Державної служби надзвичайних ситуацій в області Роман Дейнека. За його спостереженнями, підтримки зараз потребують і дорослі, і діти.
«Війна впливає на всіх, просто кожна людина по різному виражає свої емоції. У нас не було таких надзвичайних ситуацій, пов’язаних з воєнним станом, але надавали допомогу переселенцям», – каже Роман Дейнека.
Дмитро Корець, третьокурсник факультету психології, проводить арттерапевтичне заняття з піском. Каже, що ця вправа заспокоює і допомагає зосередитися.
Читати ще: Військовий психолог із Луцька: «Люди з війни прийдуть зовсім іншими». Інтерв'ю

«Коли в голові все складено по поличках і воно не перемішується, це моє розуміння ментального здоров’я», – говорить відвідувачка заходу, студентка Анастасія Сергійчук.

Зі слів Наталії Коструби, захід тривав впродовж трьох годин, до нього долучилися понад 150 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus