USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Страшна ДТП під Черніговом: кількість жертв зросла до 13 осіб. Оновлено

7 Грудня 2021 10:44
Кількість жертв моторошної ДТП з маршруткою і вантажівкою у Чернігівській області зросла з 10 до 13.

Про це повідомили у прессцентрі ДСНС.

«Станом на 11:05 7 грудня внаслідок зіткнення вантажного автомобіля з маршрутним мікроавтобусом «Чернігів-Борзна», що сталося між селами Снов’янка та Киселівка Чернігівського району на автошляху Н-27 Чернігів-Грем’яч загинуло 13 осіб та травмовано 6 осіб», – йдеться у повідомленні.

Для ліквідації наслідків ДТП та розслідування причин її виникнення залучено 113 осіб та 45 одиниць техніки, з них від ДСНС - 30 осіб та 13 од. техніки.
Як розповіли чернігівські рятувальники в коментарі сайту «Сьогодні», ділянка траси, де сталася аварія, не вважається небезпечною, там ніколи не було концентрації ДТП.

Читати ще: Смертельна ДТП під Черніговом: медики розповіли про стан постраждалих

«Тому причин може бути дві: або слизька дорога, або порушення ПДР водіїв», – йдеться в повідомленні.

У поліції журналістам повідомили, що дітей серед загиблих у ДТП немає.
Чернігівські ЗМІ опублікували моторошні кадри з місця трагедії. Тож можна побачити, що аварія сталася на слизькій дорозі. В результаті зіткнення передню частину маршрутки було повністю знищено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ліцензія Показати IP 7 Грудня 2021 11:16
Кожен рік коли трапляються такі ДТП держава обіцяє переглянути умови перевезення пасажирів. Як бус, що був колись вантажним може забезпечити безпеку пасажирів. Вважаю, що якщо б перевезення здійснювалось автобусом, де стаціонарні крісла, паски безпеки ітд., таких наслідків не було б.
ноунейм до Ліцензія Показати IP 7 Грудня 2021 11:41
Всякі там богдани і еталони вважаються пасажирськими з заводу, а толку? Ніяких пасків безпеки там ніколи не було.
Лучанин до ноунейм Показати IP 7 Грудня 2021 12:42
Подивись, дурнику, на доступні в мережі відео аварій того самого "Богдана", хоча це і не топ в безпеці. Погугли навіть на цьому сайті новини, де були ДТП за участю цих маршруток. Біля Прилуцького була аварія, БМВ у 107му маршрутку влетіла - в авто з летальним наслідком, у маршрутці без жертв (наскільки пам'ятаю). Не в ременях безпеки там справа, ними у міських маршруртках ніхто не користується. Там сам ТЗ спроектований з розрахунком, що в ньому людей будуть перевозити. На відміну від переобладнаних спрінтерів і елтех-крафтерів. Яка би вкатана не була та машина, а турбодизель таки дає можливість "дати в тапок", і 100-120 воно їде. Що стається з таким авто при зіткненні на такій швидкості (такій чи трохи нижчій) - бачиш зверху на фото. І тут навіть ремені безпеки до лампочки, толку з них мало. Бо при такому ударі крісла, прикручені шпильками М8 до гнилої підлоги, через тонку профільну трубу, - позриває нафік.
Ноунейм до Лучанин Показати IP 7 Грудня 2021 15:45
Умнік ти матчасть спочатку вивчи, а тоді пиши. Зрівняв вагу фури і БМВ на Ківерцівській.... Може ще з поїздом на переїзді зрівняєш? Взагалі то на богданах і еталонах теж турбодизель стоїть. Те що паски безпеки там не треба я знаю, це писалось попередньому коментатору який вважає шо богдани набагато безпечніші ніж переобладнані буси(хоча там різниці в безпеці ніякої, навіть в буса напевно краще буде, бо в богданах все погниє за 3 роки).
Дідо Показати IP 7 Грудня 2021 11:31
У таких "маршрутках" ременів безпеки не було 100%, окрім 3-ьох передніх сидінь, і у нас майже всі вони такі! Переобладнані з вантажних! Їдеш і граєш в лоторею, кожен раз!
Народна прокуратура Показати IP 7 Грудня 2021 13:22
Ремені ременями, але що робить маршрутка на зустрічній смузі? Видно, що вона знаходиться на узбіччі з протилежного від її смуги руху боку дороги, як і те, що водій фури гальмував, внаслідок чого причіп занесло відповідно до напрямку гальмування
Горобець Показати IP 7 Грудня 2021 17:56
Випадок. Був молодим та зеленим, щойно минуло пів року як отримав права, обганяв на жигулю фуру по правилах... 90км/год. Проїхавши половину фури зкепкува що швидкості катастрофічно мало, на зустріч наближалася вантажівка типу ГАЗона. Надавив на акселератор до підлоги, моя шістка доволі вяло відреагувала, швидкість зростала повільно! Розминувся між бамперами Газона та фури на швидкості 110км/год. Ніхто не приторможував, ні фура ні газон, ледь проскочив. З того часу, коли дорожня обстановка дозволяла, виконував обгін з маху , без розтягування. Щось подібне могло статися в цій ситуації, могло теж не хватити швидкості або досвіду.
Горобець Показати IP 8 Грудня 2021 12:23
Стільки понаписували в коментах... доби не пройшло ситуація прояснилась. Вантажівка виїхала на зустрічну смугу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus